Teemu ja Sami tykkäävät työnteosta

Myllärin Paja

Reippaat kukkienhoitajat Teemu Kallio ja Sami Hiukka ovat taas tällä viikolla olleet töissä kävelykadulla ja Lordin aukiolla. Mukana nuorilla miehillä kesäkukkien kastelussa on heidän ohjaajansa Jari Iivari, joka kulkee poikien rinnalla tukena ja neuvonantajana koko kolmen tunnin työrupeaman.

Teemu ja Sami ovat Myllärin Pajan asiakkaita. Paja tarjoaa monipuolista ja kuntoutuksellista ryhmämuotoista työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille. Päivätoimintaa järjestetään asumispalveluissa ja kotona asuville asiakkaille sekä pitkäaikaisessa laitoshoidossa oleville asiakkaille.

”On hienoa, että Rovaniemen Kehitys Oy tarjosi meille mahdollisuuden oikeaan työntekoon. Nuorille on todella tärkeää, että he pääsevät välillä laitoksen ulkopuolelle. Se tuo paitsi vaihtelua myös kehittää vuorovaikutustaitoja ja vahvistaa opittuja taitoja”, sanoo ohjaaja Jari Iivari, jonka mukaan tämä on Myllärin Pajalle ensimmäinen talon ulkopuolinen pesti.

Seuraavakin työpaikkakin pajalaisille on jo luvassa. Se on Residuumilla ja pitää sisällään ekopisteiden huoltohommia. Työviikon rupeama on aina kolme tuntia kerrallaan kolmesti viikossa.

”Tämä on hauskaa”, sanoo Sami ja Teemu jatkaa samalla linjalla:
Mukavaa! Saa tehdä hommia!

Tällaista työniloa on ilo myös katsoa vierestä.

http://www.kolpene.fi/myllarinpaja