Santa’s Snow Golf Classic & Santa’s Snow Speed Golf -kisa

Talvigolf_10 (kuva Pia Lillberg)

Joulupukin virallisessa kotikaupungissa pelataan golfia kaupungin kuuluisimman asukkaan nimeä kantavalla kentällä – Santa Claus Golfissa – myös talvella. Keväthangilla golfatessa viheriöt muuttuvat valkioiksi, valkoiset golfpallot vaihdetaan kirkkaan oransseihin, pulkat korvaavat kärryt ja hiihtäjille on annettava tietä ladun ylityksissä.

Talvigolfkausi jatkuu niin kauan kunnes kenttä sulaa pois, mutta ainakin pääsiäisenä huhtikuun alussa vielä pelataan. Maaliskuussa kentällä myös kisataan muun muassa kaksipäiväisessä Santa’s Snow Golf Classic kisassa.

Ounasvaaran pohjoisrinteille rakennettu Santa Claus Golfin 9 reikäinen talvigolfkenttä tarjoaa rentouttavan pelikokemuksen kauniissa vaaramaisemissa. Talvigolfkentällä käytetään osittain samoja väyliä kuin Ounasvaaran kesägolfkentällä. Talvi kuitenkin mahdollistaa esteiden erilaisen käytön, joten osa valkioista on sijoitettu jäälle, kentän vesiesteisiin.

Maaliskuun 17. ja 18. päivä pelattavassa Santa’s Snow Golf Classic talvigolfkilpailussa golfataan kaksi päivää lumella ja jäällä. USA:n Golfliiton USGA:n toimitusjohtaja Mike Davis innostui talvigolfista osallistuessaan kisaan viime vuonna. Ulkomaisten pelaajien lisäksi talvigolf on mielenkiintoinen kokemus myös kotimaisille pelaajille; laji on vanha tuttu, mutta pelaaminen keväthangilla on omanlaisensa koukuttava elämys.

Talvigolf_6 (kuva Inka Porttila)Perinteisen talvigolfin lisäksi Santa’s Snow Golf Classic kisan yhteydessä pelataan myös Santa’s Snow Speed Golf kisa, jossa 9 reiän talvigolfkenttä kierretään juosten. Lyöntien lisäksi tässä pelimuodossa mitataan myös aikaa. Perinteisestä golfista poiketen Speedgolf kisassa pelaajat kiertävät kenttää yhden hengen ryhmissä. Speedgolf Finlandin Mikko Rantasen mukaan kisoja ei ole aiemmin pelattu talvigolfkentällä. Tarkemmat säännöt ja kisainfo sekä Santa’s Snow Golf Classic että Santa’s Snow Speed Golf kisoihin löytyvät www.santaclausgolfclub.fi -sivuilta.

Jos golfia ei vielä harrasta, on Santa Claus Golfin tarjoama talvigolfiin tutustuminen kouluttajan ohjauksella erinomainen tapa tutustua lajiin. Golfiin tutustumisia tarjotaan ryhmille, mm. työyhteisöjen tai kaveriporukoiden virkistyspäiviin.

LISÄTIETOJA:
Pia Lillberg, Toimitus / toiminnanjohtaja, Santa Claus Golf
pia.lillberg@santaclausgolfclub.fi, +358 (0)40 13 54321

Ilmoittautuminen:

Tarkemmat säännöt ja kisainfo sekä Santa’s Snow Golf Classic että Santa’s Snow Speed Golf kisoihin: www.santaclausgolfclub.fi

Järjestäjä:

SantaClausGolfMerkki_300dpi_pungrad_transp