Rovaniemeläiset designyritykset juhlistavat Ounaskosken sillan avajaisviikkoa

ounaskosken silta_pop up
Suomen suurimpaan huonekalu-, sisustus- ja designtapahtumaan Habitareen syyskuussa rakennettua, siltateemaista messuosastoa on toivottu esille myös kotikaupunkiin Rovaniemelle. Paikka löytyi Sampokeskuksesta.

Viisi rovaniemeläistä designyritystä pystyttää keskelle Sampokeskusta yhteisen pop up -kaupan, jonka keskiössä on perinteikäs maamerkkimme, Ounaskosken silta. Tiistaista lauantaihin avoinna oleva putiikki juhlistaa sillan avajaisviikkoa. Silta on ollut suljettuna kaikelta liikenteeltä maaliskuun 2018 alusta lähtien. Liikenteelle silta avataan tiistaina 6.11.2018, jolloin myös kauppa avataan Sampokeskuksen ala-aulassa.

”Minusta idea tuoda Habitaressa esillä ollut osasto esille myös Rovaniemelle on mainio. Halusimme tarjota nuorille yrittäjille esittelytilan ala-aulastamme. Ajankohta on sopivasti Ounaskosken sillan remontin valmistumisviikolla, joten näyttelyllä juhlistetaan myös avattavaa siltaa”, kertoo kauppakeskuspäällikkö Ahti Ylimäinen.

Sampokeskuksessa esittäytyy pohjoisesta inspiroituneiden muotoilijoiden tuotteita tyynyistä pellavaisiin keittiötekstiileihin, käsinvalmistettuihin asusteisiin, poronnahkaisiin designkoruihin ja keittiön tarvikkeisiin. Mukana on myös innovatiivisia valoelementtejä sekä Lapin luonnosta inspiroitunutta sisustusdesignia. Mukana olevat yritykset ovat Aurinkopuro Oy, Ester Visual, Kaima Design, Kinos Design ja Saara Sarparanta Design.

Habitareen osaston on suunnitellut rovaniemeläinen Tuulia Pulju osana syventäviä opintojaan Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelmassa.

”Ounaskosken teräksinen maantie- ja rautatiesilta on yksi Rovaniemen maamerkeistä. Rovaniemi on oikea junantuomien, junanviemien sekä maitojunalla takaisin tulleiden tukikohta”, kertoo osaston suunnittelija Tuulia Pulju.

MUKANA OLEVAT YRITYKSET:

Aurinkopuro Oy

Rovaniemeläisen Minna Rimpiläisen ja Ulla Mitikun yritys tekee akustisia designsisustustuotteita julkisiin tiloihin ja koteihin. Siinne-valoakustiikassa moderni design ja teknologia kohtaavat ikiaikaisen turpeen – luovasti, ekologisesti ja monimuotoisesti.

Ester Visual

Rovaniemeläisen Elisa Ahosen designyritys, jonka valikoimaan kuuluvat luontoaiheiset sisustus- ja lifestyle-tuotteet. Mallisto perustuu maalaukselliseen, raikkaaseen ja vastuulliseen tuotantoon. Selkeän muotokielen taustalla vaikuttaa pohjoinen näkökulma. Sampokeskukseen Ester Visual tuo kortteja, julisteita ja muita sisustustuotteita.

Kaima Design

Käsin kotimaisesta poronnahasta ja nikkelittömästä korumetallista valmistettavat korut syntyivät Kaisa Sipovaaran tarpeesta tehdä uniikki tuotekokonaisuus, joka olisi aidosti Suomessa valmistettu. Sampokeskuksessa mukana ovat myös Kaiman uutuusmallit.

Kinos Design

Kirsi Nordbergin vuonna 2016 perustama, arktiseen muotiin ja elämäntyyliin keskittynyt lappilainen yritys. Sampokeskuksessa on esillä sisustustekstiilien lisäksi asusteita kuten merinovillaisia pipoja ja poron/lohennahka laukkuja.

Saara Sarparanta Design

Lapin luonnosta voimaantuminen näkyy kuvataiteilija Saara Sarparannan taiteessa ja tuotteissa, kuten poroaiheisissa tarjottimissa. pannunalusissa ja leikkuulaudoissa. Sampokeskukseen Saara Sarparanta tuo myös taidekortteja joulukorttien vaihtoehdoksi.

Sampokeskus juhlistaa sillan avausta

Arctic Design Habitare-osasto kauppakeskuksessa
Ti-la 6.-10.11.2018 klo ti-pe klo 11-18 ja la klo 11-17

Joulunavaus ja Joulumielen Osoitus -kulkue La 10.11.2018

Kauppakeskusten, Likiliikkeen ja Joulupukin yhteinen joulunavaus järjestetään tänä vuonna perinteisen paraatin muodossa Joulumielen Osoitus -teemalla. Kutsumme nyt kaikki mukaan marssimaan kanssamme hyvän joulumielen puolesta! Kulkue starttaa Rovaniemen kaupungintalon pihalta klo 11 ja matkaa tuttuun tapaan Rovakatua pitkin Lordin aukiolle. Arvioitu saapuminen aukiolle klo 11.20–11.30. Paraatia johtaa tietysti Joulupukki yhdessä Petteri poronsa kanssa. Kulkueen päätteeksi Lordin aukiolla: • REDU:n Joulupuurotarjoilu – 1 000 ilmaista annosta • Päiväkoti Asemapäällikön lapset laulavat Joulupukille • Likiliike tarjoilee glögiä ja pipareita Kulkueen jälkeen Joulupukki tavattavissa myös kauppakeskuksissa: • 12.30 Revontuli • 13.30 Sampokeskus • 14.30 Rinteenkulma

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUT: Habitare-osaston suunnittelija Tuulia Pulju, Lapin yliopisto, Puh. +358 400 504 779 tpulju@ulapland.fi

Järjestäjä:

Logo_Business Rovaniemi_pysty