Mikael Pentikäinen Digitalisoi-seminaarissa

Pentikainen KUVA Jyri Pitkänen

KUVA: Jyri Pitkänen

Digitalisoi-seminaari tuo alan huippuasiantuntijat Tiedekeskus Pilkkeeseen herättelemään ajatuksia ja keskustelua teemalla ”Älä pelkää digimörköä”. Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on pääpuhujana tapahtumassa, joka järjestetään Rovaniemellä nyt toista kertaa.

Googlen, Suomen Yrittäjien ja Vainu.io Software Oy:n selvityksen mukaan suomalaiset pk-yritykset ovat suurelta osin jääneet jälkeen digitaalisessa kehityksessä. Kaikilta ei löydy edes kotisivua. Pienistä ja keskikokoisista yrityksistä 35 prosentilla ei ole mitään toimintaa verkossa.

Muun muassa näistä digi-pudonneista yrityksistä saapuu puhumaan Rovaniemen Digitalisoi-seminaariin Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

”Suomen pk-kentän digitalisointi on kansakuntamme kohtalonkysymys. Nyt on viimeinen hetki sysätä liikkeelle todellinen digi-herätys”, Pentikäinen toteaa ja painottaa, että tämä haaste koskee kaikkia suomalaisia pk-yrityksiä: niin kampaajia, ravintolayrittäjiä kuin konepajojakin.

Tapahtuman toinen pääyhteistyökumppani HiQ Finland Oy nostaa seminaarilavalle Antero Kivikosken, joka haluaa tuoda valokeilaan yllättävän vähälle huomiolle jääneen asian, empatian.

”Digitalisaation merkitys on moniselitteinen. Yksi näkee sen prosessien tehostamisena ja liiketoiminnan sähköistämisenä, toinen teknologisen kyvykkyyden ylläpitämisenä. Kaikille yhteisenä tunnusmerkkinä on pakko muuttua, olla ajankohtainen muiden silmissä. Tämän kaiken kiireen keskellä, meiltä unohtuu hyvin usein tästä yhtälöstä ihminen, loppukäyttäjä, eli asiakas joka lopulta ostaa tai käyttää tuotetta tai palvelua”, Kivikoski pohtii.

Hänen mukaansa katsantokannaksi voisi ottaa ihmisen sekä empatian, jolloin yrityksen lähestyminen digitalisaatioon voi muuttua hyvinkin radikaalisti.

Mielenkiintoisia näkökulmia digitalisaatioon tarjoilevat päivän aikana myös muun muassa entinen Angry Birds -mies, nykyinen sijoittaja ja startup-neuvonantaja Peter Vesterbacka, Rovaniemeltä Lontoon digimaailmaan hypännyt Miiro Juuso sekä Head Invest Oy:n viestintäpäällikkö Raisa Lesonen.

Päivän isäntänä toimii Digitalisoi-seminaarin kummisetä Sami ”Hupparihörhö” Kuusela, mies joka tietää startup-yrityksistä ja Suomen startup-toiminnasta kaiken tietämisen arvoisen. Pitkän linjan sarjayrittäjä on myös journalisti ja kolumnisti, jonka Suomen Kuvalehden Hupparihörhö-blogi tiirailee maailmaa startup-kiikareiden läpi ja usein kritisoi tämän maan nykytilaa.

Lisäksi päivän aikana Tiedekeskus Pilkkeen estradilla kuullaan uuden rovaniemeläisen ”180 sekuntia” -pitching-tapahtuman finalistien hissipuheita. Päivän päätteeksi paras myyntipuhe palkitaan. Kisa on osa Game Brewery -yrityspanimon toimintaa.

Digitalisoi-seminaarin järjestää kaksi rovaniemeläistä yritystä, Yrityspalvelu Kunnari ja ratkaisutoimisto Reddo Partners Oy, joiden missio on järjestää alan huipputapahtumia myös Lapissa.

”Me uskomme, että digitalisaatio on lappilaisille yrityksille mahdollisuus entistä parempaan tulokseen ja kasvuun ihan täältä kotikonnuilta käsin. Kaiken ison ja kauniin ei aina tarvitse tulla etelästä”, sanoo yrittäjäkaksikko Jani Siivola ja Jari Kunnari.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Napapiirin Energia ja Vesi Oy sekä vaativiin mobiili- ja verkkoliiketoiminnan sekä sähköisen asioinnin ratkaisuihin, prosessi-integraatioon ja laadunvarmistukseen erikoistunut HiQ Finland Oy.
www.digitalisoi.fi

LISÄTIETOJA:
Ratkaisutoimisto Reddo Partners Oy, Jani Siivola
puh. 040 7177 815 jani.siivola@reddo.fi

Yrityspalvelu Kunnari, Jari Kunnari
puh. 040 558 3663 jari@kunnari.net

Järjestäjä:

reddo