Maahanmuuttajanuorille infotilaisuus työelämästä

Rovaniemen kaupunki järjestää maahanmuuttajanuorille työelämäinfon maanantaina 21.5. klo 16-18 Tiroli-salissa. Tilaisuudessa nuoret saavat tietoa työelämän pelisäännöistä ja oman 4H-yrityksen perustamisesta. Illan puhujina ovat Cem Ulusoy, Mia Setälä ja Heli Pääkkö.

Turkista kotoisin oleva Cem Ulusoy toimii yrittäjänä Turkoosi-ravintolassa. Ulusoylla on ollut harjoittelijoina ravintolassaan henkilöitä Afganistanista, Irakista ja Syyriasta. Hänen mukaansa maahanmuuttajat ovat ahkeria työntekijöitä, jotka arvostavat sitä, että ovat saaneet töitä.

Mia Setälä Rovaniemen 4H-yhdistyksestä kertoo 4H-yrityksen perustamisesta. 4H-yrityksessä nuori voi luoda itselleen kesätyöpaikan. Tällä hetkellä Rovaniemellä toimii seitsemän nuorten omaa 4H-yritystä ja uusia yrityksiä on tulossa tälle kesälle. Nuoret voivat hyödyntää kaupungin myöntämän kesätyösetelin 4H-yrityksessään.

Heli Pääkkö Ohjaamosta käy läpi kesätyöntekijän muistilistaa. Eli mitä nuoren kannattaa ottaa huomioon, kun on menossa ensimmäistä kertaa töihin.

Vaikka tapahtuma on suunnattu nuorille, kaikenikäiset ovat tervetulleita. Paikalla ovat arabian ja persian tulkit.

Lisätietoja: Heli Pääkkö, kesätyökoordinaattori, Ohjaamo, p. 040 5357 890, heli.paakko@rovaniemi.fi

Järjestäjä:

roi_vaakuna_2006