Kaamos -improfestivaali tuo alansa huiput Rovaniemelle

lpt-kaamos2018-nettiin01

Rovaniemellä on nyt ennennäkemätön tilaisuus nähdä samalla lavalla improvisaatioteatteri Stella Polaris Helsingistä, Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli, Kuje Impro Jyväskylästä sekä lappilainen Lentävän Poron Teatteri. Suomen huiput kokoontuvat 12.-13.1.2018 Kaamos-improfestivaalille Rovaniemelle. Esityksinä on luvassa lyhyitä sketsejä sekä kokonaisia improvisoituja näytelmiä.

Improvisaatioteatterit Stella Polaris, Snorkkeli, Kuje Impro ja Lentävä Poro yhdistivät voimansa tammikuussa 2017. Syntyi Suomen Improvisaatioteatterit ry, joka palaa synnyinseuduilleen Rovaniemelle tammikuisen Kaamos -improfestivaalin aikaan. Rovaniemeläisen Lentävän Poron Teatterin isännöimässä tapahtumassa nähdään siis Suomen parhaita improvisaatioesiintyjiä maamme eri kolkista.

”Kaamosfestivaali tarjoaa huiman näkökulman suomalaiseen improon ja maamme parhaisiin improteattereihin. Tämän vuoden teemana on yhdessä tekeminen eli lavalla nähdään teattereiden yhteisesityksiä. Tässä tapahtumassa kiteytyy koko SUITE ry:n henki, joka näyttää yhdessä tekemisen voiman.” tapahtuman tuottaja ja Suomen Improvisaatioteatterit ry:n puheenjohtaja Jussi Olavi Jokinen sanoo.

Improvisaatioteatteria ei turhan usein pääse Lapissa näkemään ja Lentävä Poro tuokin kotikentälleen kovan kattauksen suomalaisia tekijöitä. Lentävän Poron lisäksi tapahtumassa mukana on väkeä Suomen vanhimman improvisaatioteatterin, Stella Polariksen riveistä, yli 18 vuotta toimineesta Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkelista sekä jyväskyläläisestä Kuje Improsta. Kuje Improsta mukana on muun muassa kansainväliseksi kouluttajaksi ja impro-ohjaajaksi noussut Kaisa Kokko, jonka juuret ovat Jyväskylässä, mutta tällä hetkellä hän työskentelee Yhdysvalloissa impron ammattilaisena.

”Improteattereiden riveistä on kautta historian noussut tv-, elokuva- ja teatterialan johtotähtiä, vaikka itse improvisaatioteatteri ei ole vielä ansaitsemaansa asemaan noussutkaan. SUITE ry:n yhtenä tärkeänä tavoitteena on nostaa impro koko kansan tietoisuuteen ja Kaames-festivaalin kaltainen tapahtuma on mitä mainioin tapa päästä tutustumaan improkulttuuriin.” Jokinen toteaa.

Viime vuonna Kaamos-festarin esitykset myytiin käytännössä loppuun ja ennakkolipunmyynti on käynnistynyt tänäkin vuonna hyvin. Suosittelemme ehdottomasti viihteen ja teatterin nälkäisiä katsojia varmistamaan omat lippunsa ennakkoon verkkokaupassa tai Rovaniemen kaupungin palvelupiste Osviitassa. Pitkää ja lyhyttä improvisaatioteatteria pääsee katsomaan Rovaniemellä kulttuuritalo Wiljamissa perjantaina 12.1. ja lauantaina 13.1. klo 19.00 alkaen.
Lisätiedot tapahtumasta www.lentavaporo.fi/kaamosfestivaali

Ilmoittautuminen:

LIPUT ENNAKKOON: https://www.netticket.fi/kaamos-improfestivaali

Järjestäjä:

1466358152686414688302213737_800x400