Suomen Pietarin-pääkonsulaatin Murmanskin toimipiste muuttaa

IMG_3075

KUVA uudesta konsulaatista. Kuva otettu 24.5.2017, jolloin Suomen lippu, konsulaatin kyltti yms. eivät vielä ole paikoillaan. Kuvaaja: Sari Pöyhönen.

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin Murmanskin toimipiste muuttaa tällä viikolla uusiin toimitiloihin osoitteeseen Ulitsa Zavodskaja 2, joka on Murmanskin keskustassa sijatseva pääkatu Prospekt Leninan poikkikatu.

Murmanskin toimipiste on sijainnut vuodesta 1993 alkaen osoitteessa Ulitsa Karla Marksa, mutta on jo vuosien ajan etsinyt uusia tiloja. Nyt murmanskilainen rakennuttaja ASM Invest on rakentanut yhteistyössä suomalaisen arkkitehti Timo Helmisen (Siren Arkkitehdit OY) kanssa uuden rakennuksen, jonka Suomen Pietarin-pääkonsulaatin Murmanskin toimipiste vuokraa.

”Rakennus edustaa modernia suomalaista arkkitehtuuria. Uusien toimitilojen sisustuksessa käytetään suomalaista designia ja taidetta”, sanoo konsuli Pirkko Mäkikokkila.

Viisumihakijat toimittavat edelleen hakemuksensa Viisumikeskukseen osoitteessa Ulitsa Karla Libknehta 13.

Mielenkiintoinen sattuma ja yksityiskohta on, että Suomen Pietarin-pääkonsulaatin toimipiste Murmanskissa sijaitsee Tehtaankadulla (venäjäksi Zavodskaja Ulitsa) ja Venäjän suurlähetystö Helsingissä sijaitsee myös Tehtaankadulla (ven.” Ulitsa Zavoda”).

Lisätietoja:
Consulate General of Finland in St. Petersburg, Murmansk Office
Sari Pöyhönen, konsulin assistentti media- ja kulttuuriasioissa
Mob: +7 921 272 0270, Sari.poyhonen@formin.fi