Santa’s Snow Golf Tournament – golfia lumella ja jäällä

Winter golf - Santa Claus Golf

Maaliskuussa Rovaniemellä järjestettävässä Santa’s Snow Golf Tournament talvigolfkilpailussa golfataan lumella ja jäällä. Keväthangilla greenit muuttuvat whiteiksi ja laji haastaa pelaajat aivan uusilla tavoilla. Maaliskuun 18. ja 19. päivä pelattava kaksipäiväinen turnaus kisataan Napapiirillä Joulupukin virallisessa kotikaupungissa Rovaniemellä.

Rovaniemen golfklubi Arctic Golf Finland perustettiin Kemijoen jäällä vuonna 1986. Ensimmäiset vuodet Napapiirillä golfattiin vain talvisin, Kemijoen jäälle rakennetulla talvigolfkentällä. Sittemmin harrastuskausi on pidentynyt myös kesälle, jolloin Rovaniemellä voi keskiyön auringon paisteessa pelata vaikka vuorokaudet ympäriinsä.

Ounasvaaran pohjoisrinteille rakennettu golfkenttä tarjoaa hienoja pelikokemuksia mahtavissa vaaramaisemissa ja myös haastetta korkeuseroineen. Talvigolfkentällä hyödynnetään osin samoja väyliä kuin kesäkentällä, mutta lumi ja jää antavat uusia mahdollisuuksia kenttäsuunnitteluun. Talvella tavoitteena voikin olla vesieste, sillä osa whiteista on sijoitettu jäätyneille lammille.

Talvigolf vaatii pelaajaltaan hieman erilaista varustautumista kuin kesäinen kaimansa. Valkoisilla väylillä pallot vaihdetaan oransseiksi ja pulkka korvaa kärryt,. Lisäksi on annettava tietä hiihtäjille latujen ylityksissä sekä puettava päälle lämmintä. Myös talvigolfin säännöt ohjaavat peliä. Mailoja pelaajalla saa putterin lisäksi olla enintään kolme ja pienin sallittu numero on rauta-5.

Nimenmuutos Santa Claus Golfiksi

Santa’s Snow Golf Tournament tapahtumassa julkistetaan myös muita uudistuksia. Joulupukin virallisessa kotikaupungissa tullaan jatkossa pelaamaan golfia Joulupukin nimeä kantavalla kentällä – Santa Claus Golfissa. Nimenmuutoksen lisäksi tapahtumassa julkaistaan myös Santa Claus Golfin kannatusjäsenyys, jonka avulla kaikki Joulupukin ja golfin ystävät voivat auttaa Joulupukkia hänen tavoitteessaan ilahduttaa lapsia ympäri maailman. Joulupukki muistaa myös kannatusjäseniään.

Santa’s Snow Golf Tournament
  • la-su 18.-19.3.2017
  • Pelataan Ounasvaaran golfpuistoon rakennetulla Santa Claus Golfin talvigolfkentällä
  • 2 x 9 reikää lyöntipeli (hcp)
  • Ilmoittautuminen: mail@arcticgolf.fi tai +358(0)40 13 54321
  • Tarkemmat säännöt ja kisainfo: arcticgolf.fi

LISÄTIETOJA:
Pia Lillberg, Toimitus / toiminnanjohtaja, Arctic Golf / Santa Claus Golf
pia.lillberg@arcticgolf.fi, +358 (0)40 13 54321