Rovaniemi uusii opasteitaan – matkailijoiden kulku kaupungissa helpottuu

pylväät
Rovaniemen kaupunki varautuu tulevaan matkailusesonkiin uusimalla opasteitaan
Kaupunki pystyttää keskustan alueelle valaistuja opastepylväitä helpottamaan matkailijoiden kulkua rautatieasemalta keskustaan. Rautatieaseman ja Lordin aukion välille tulee yhteensä kahdeksan pylvästä. Pylväissä on kartat, joiden avulla matkailijan on helppo suunnistaa. Ensimmäinen pylväs pystytettiin tänään, ja kaikki pylväät ovat näillä näkymin pystyssä marraskuun alussa.

Noin kolme metriä korkeat pylväät ovat punaisia ja niissä lukee ”Rovaniemi – the Official Hometown of Santa Claus”.
”Opasteet päätettiin hankkia, koska junalla Rovaniemelle tulevien matkailijoiden määrä on kasvanut, ja heillä on ollut vaikeuksia löytää keskustaan”, sanoo Rovaniemen kaupungin kansainvälisten asioiden päällikkö Tuula Rintala-Gardin

Opasteet maksavat yhteensä noin 80 000 euroa. Rovaniemi uusii parhaillaan myös mainostaulujen yhteydessä olevia Rovaniemi-karttoja. Niitä on kaupungin alueella yhteensä 15 kappaletta. Karttoja on muun muassa bussipysäkeillä.

Rovaniemellä käy vuosittain noin puoli miljoonaa matkailijaa, ja viime vuosina matkailijamäärät ovat olleet kasvussa. Majoituspaikkojen varaustilanteen perusteella Rovaniemelle odotetaan tulevana talvena taas enemmän matkailijoita kuin edellisenä sesonkina.

Opastepylväät
Lisätietoja: Tuula Rintala-Gardin, kansainvälisten asioiden päällikkö, tuula.rintala-gardin(at)rovaniemi.fi, p. 040 7569035