Rovaniemi esittelee Matkamessuilla äänettömän moottorikelkan sekä ilmiöiksi nousseet majoitusideat

sami päivike ari karjalainen perttu paananen 1

KUVASSA: Aurora eMotionsin Ari Karjalainen (keskellä) esittelee Rovaniemen messuosastolla kehittämäänsä sähkökelkkaa. Kelkan kyydissä Perttu Paananen Apukka Resortista, jossa tämän talven uutuus on suksilla kulkeva vaunu. Sen lasikaton alla voi yöpyä vaikka keskellä järveä. Myös Sami Päivikkeen (vas.) johtamalla Wild Nordic Finlandilla on uutuutena maisemasta toiseen liikuteltavat Panorama Design Hutit, jotka pysyvät vuoteen 2019 Vaattunkikönkäällä siirtyen sieltä Hailuotoon. Panorama Design Huteja Vaattunkiin nousee vielä 10 lisää syyskuun loppuun mennessä.   

Ennätyksiä rikkova Rovaniemi esittäytyy noin 40 matkailuyrityksen voimin viikonloppuna Helsingissä järjestettävillä Matkamessuilla. Visit Rovaniemellä on oma 90 neliön osasto koko Messukeskuksen parhaalla paraatipaikalla heti sisääntuloportaikon edustalla. Tänä vuonna valokeilaan nostetaan rovaniemeläisten yritysten luomia innovaatioita sekä arktista muotoilua.

Joulunpunaisen osaston yhtenä vetonaulana on Rovaniemellä kehitetty sähkökelkka, joka tuo kaupungin safaritarjontaan täysin saasteettoman ja meluttoman vaihtoehdon. Aurora eMotions on valmistanut jo tälle talvikaudelle kymmenen sähkökäyttöisen moottorikelkan sarjan.

Innovaatiotaan esittelee omalla osastollaan myös rovaniemeläinen Flatlight Creative House, jonka 100 Moods from Finland -maisemaigluun messuvieras voi piipahtaa hetkeksi vaikkapa ihailemaan Lapin revontulia.

”Matkailijoiden ryntäys on nostanut yrityksissämme ennennäkemättömän innostuksen, joka synnyttää kekseliäitä ideoita elämys- ja majoitustarjontaamme. Uniikit majapaikat ovat jo yksi suurimmista syistä matkustaa Rovaniemelle, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Iglumajoittajien ykkönen Pohjoismaissa
Rovaniemi on noussut Pohjoismaiden kärkeen erityisesti iglumajoitusten tarjoana. Yhteensä kaupungissa on jo noin 160 erilaista iglua.

”Iglu-sana ei tosin tee oikeutta Rovaniemen tarjonnalle. Lasiyökokemukset on viety meillä pidemmälle yhdistäen tasokkaan hotellihuoneen ja pyöreäkupolisen iglun ominaisuudet. Oma lasimaja voi olla kodan mallinen tai se voi ottaa jopa pyörät alle sekä siirtyä eri paikkaan ja maisemaan”, kertoo Kärkkäinen.

Lisää esimerkkejä arktisesta luovuudesta löytää kahden rovaniemeläisen, perheomisteisen majoitusyrityksen omilta messuosastoilta. Ylellisiin majoitusvaihtoehtoihinsa miljoonia euroja investoineet Arctic TreeHouse Hotel ja Snowman World Glass Resort tuovat Messukeskukseen fiiliksiä hiteiksi nousseista majoituskohteistaan, käpylehmistä ja lasikodista.

Rovaniemen ennätyksellisen vilkkaaseen matkailuvuoteen mahtuu myös Kuninkuusravit, jotka ravataan Napapiirillä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Samanaikaisesti kisataan yöttömässä yössä myös Santa Claus Golfin viheriöillä. Tätä Napapiirin kesän superviikonloppua juhlistetaan ennakkoon Matkamessuilla. Myös arktinen muotoilu on vuoden 2018 teemoja. Rovaniemeläistä designia koruista sisustustuotteisiin tarjoava Arctic Design Shop avaa ovensa Visit Rovaniemen messuosastolla perjantaina ja palvelee Matkamessujen suurta yleisöä sunnuntai-iltaan saakka.

Rovaniemi Matkamessuilla 18.–21.1.2018
  • Visit Rovaniemi osastolla 6b48
  • Arctic TreeHouse Hotel osastolla 6b38
  • Snowman World Glass Resort osastolla 6c38
  • 100 Moods From Finland osastolla 6a50

LISÄTIETOJA:
Visit Rovaniemi
Toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen, Puh. 040 576 3414 sanna@visitrovaniemi.fi www.visitrovaniemi.fi
Sähkökelkka Aurora eMotions Founder / CEO Ari Karjalainen, Puh. 040 540 2146 Ari.Karjalainen@AuroraPowertrains.com www.AuroraPowertrains.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovaniemen Kehitys Oy on Rovaniemen kaupungin elinkeinojen kehittämisyhtiö. Yhtiö auttaa koko seudun elinkeinoelämää kasvuun ja kansainvälistymiseen. www.rovaniemenkehitys.fi