Rovaniemen vuoden 2016 maaseutuyrittäjä on Anneli Tahvonen

Anneli Tahvonen

Rovaniemen kaupunginhallituksen elinkeinojaosto on valinnut vuoden 2016 maaseutuyrittäjäksi Anneli Tahvosen Annelin Yrtit & Karkit Oy:stä. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen luovutti Tahvoselle kaupungin puolesta 2000 euron palkinnon ja kunniakirjan.

Anneli Tahvosen yritys Annelin Yrtit & Karkit Oy kerää luonnosta yrttejä ja marjoja sekä harjoittaa kasvihuone- ja avomaaviljelyä ilman kemiallisia lannoitteita. Raaka-aineet jalostetaan maukkaiksi tuotteiksi. Jatkuvan tuotekehittelyn ja kysynnän seurannan avulla toteutetaan asiakkaille heidän toivomustensa mukaisia tuotteita. Asiakkaina ovat yksityishenkilöiden lisäksi hotellit ja ravintolat, julkiset keittiöt sekä muut jatkojalostajat. Yrityksen vahvuutena on erottuminen hyvällä palvelulla, laadukkailla tuotteilla ja näyttävillä pakkauksilla.

Anneli Tahvosen yritys on aina osallistunut aktiivisesti kotimaisiin myyntitapahtumiin ja paikallisiin myyjäisiin ja toripäiviin sekä kehittämishankkeisiin. Lisäksi yritys on osallistunut useasti kaupungin järjestämiin messu- ja myyntitapahtumiin ulkomailla kuten Itävallan St. Johanissa vuonna 2002 ja viimeksi Sapporossa kesällä 2016.

Omien sanojensa mukaan Anneli on ”yrttihullu”. Hän valmistui vuonna 1992 luonnontuotealan yrittäjäksi ensimmäisestä alan koulutuksesta 20 muun opiskelijan kanssa.

Rovaniemen kaupunki on palkinnut vuosina 1978 – 2009 vuosittain alkutuotantoa harjoittavan maatilayrittäjän. Vuodesta 1990 alkaen on palkittu myös maaseutuyrittäjä. Maaseutulautakunnan päätöksellä vuonna 2009 nämä kaksi palkintoa yhdistettiin ja vuodesta 2010 alkaen maatila- ja maaseutuyrittäjäpalkinto on luovutettu vuorovuosin.

Palkittavilta edellytetään, että he menestyvät harjoittamallaan alalla, toimivat suunnitelmallisesti yrityksensä tuotteita ja tuotantoa kehittäen sekä edistävät ja ylläpitävät elinkeinonsa jatkuvuutta ja myönteistä julkisuuskuvaa.

Tahvonen