Rovaniemen Valtakatu muuttuu taidekaduksi tänä kesänä – Arctic Art and Design Summer 2017

Arctic Light Hotel - Bella

Kuvassa: Värikäs Bella-poro ilahduttaa jo nyt Valtakadun kulkijoita Arctic Light Hotellin edustalla. Instagram-suosikiksi nousseen poron on maalannut tekstiilitaiteilija Susanna Sivonen.

Jouluvaloillaan ihastuttanut Valtakatu saa uuden ilmeen myös tulevana kesänä, kun Arctic Art and Design Summer -näyttely yllättää, ilahduttaa ja tuo mielenrauhaa keskelle kesäistä kaupunkia.  Taideteokset levittäytyvät Valtakadulle jatkuen Koskikadun risteyksestä Pekankadulle sekä Arctic Light Hotellin ympärille ja sisätiloihin. Uusi arktinen taidetapahtuma järjestetään Rovaniemellä 16.6.–27.8.2017.

”On hienoa, että olemme saaneet yhteistyökumppaniksemme Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelman. Muotoilijaopiskelijat suunnittelevat ja luovat uniikkeja kangastaideteoksia, jotka ripustetaan kesän ajaksi Valtakadun yli jouluvalojen tilalle”, kertovat  idean isät, Arctic Light Hotellin toimitusjohtaja Mikael Gröhn ja markkinointipäällikkö Lieven De Rycke.

Ajatus ulkona järjestettävästä taidekesätapahtumasta alkoi muhia jo viime lokakuussa, kun Lieven De Rycke keskusteli Valtakadun jouluilmeestä naapuriravintoloiden ja -hotellien kanssa.

”Kaikki jouluprojektissa mukana olleet yritykset lähtivät innolla mukaan myös kesäiseen tempaukseen”, De Rycke iloitsee.
Paikalliselle kesätapahtumalle halutaan luoda alusta lähtien kansainvälinen imago. Tätä vahvistaa yhteistyö Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen Kehitys Oy:n järjestämän Arctic Design Weekin kanssa. Kesänäyttelyn teema istuu hyvin maailman pohjoisimman muotoiluviikon sisältöihin sekä koko Rovaniemen kaupungin Arctic Design Capital –brändiin.

Jyväskyläläisen kuvanveistäjän Samuli Alosen käsissä pronssista syntyy mielikuvituslintuja ja -eläimiä. Alosen ”Cityporot” muuttavat kesäksi Rovaniemelle, Arctic Light Hotellin edustalle ja sisätiloihin.
Jyväskyläläisen kuvanveistäjän Samuli Alosen käsissä pronssista syntyy mielikuvituslintuja ja -eläimiä. Alosen ”Cityporot” muuttavat kesäksi Rovaniemelle, Arctic Light Hotellin edustalle ja sisätiloihin.

Tänä kesänä Valtakadulle ja Arctic Light Hotelliin näytteille asetettavien teosten teema on arktinen alue kaikkine vivahteineen. Ensimmäinen teos  Samuli Alosen ”poromatkalaukku” on  jo saapunut Arctic Light Hotellin sisätiloihin. Alonen tunnetaan ulkomaillekin lentäneistä, sympaattisista Citybird-veistoksistaan.

”Osasta näytteille tulevista teoksista on jo sovittu taiteilijoiden kanssa, mutta mukaan mahtuu yhä lisää taideteoksia. Myös paikalliset taiteilijat saavat ehdottomasti ottaa yhteyttä meihin halutessaan ehdottaa omia teoksiaan esille laitettavaksi”, kertoo Lieven De Rycke.