Pohjanhovi uudistuu, mutta legendaariset klassikot pitävät pintansa

poronkäristys
Pohjanhovin keittiö on remontoitu täysin kesän aikana ja ravintola aukeaa maanantaina 2. lokakuuta. Samalla otetaan käyttöön uudistettu à la carte -lista, jolta löytyy lappilaisen gastronomian helmiä korvasieni-savuporokeitosta leipäjuustoon.

Cumulus Resort Pohjanhovin ruokalistan uudistuksen tärkein tavoite on ollut nostaa esiin yli 80-vuotiaan legendaarisen talon historiaa ja kunnioittaa perinteitä.

”Talomme henkilökunta on osallistunut tiiviisti listanuudistustyöhön ja ravintolatyöntekijöidemme tuntemusta Pohjanhovin perinneresepteistä on päästy hyödyntämään runsaasti”, kuvailee hotellinjohtaja Sanna Sandgren kesän aikana suunniteltua ruokalistan uudistamista.

Uuden ruokalistan klassikkoannoksia ovat korvasieni-savuporokeitto, perinteinen lohikeitto, riimiporo, Pohjanhovin poronkäristys, Lapin leipäjuusto, graavikalalautanen sekä hiillostettu nieriä.

Poronkäristys on Pohjanhovin kaikkien aikojen suosituin annos

Pohjanhovin kautta aikojen suosituin annos on ehdottomasti poronkäristys. Pohjanhovin poronkäristyksestä on muodostunut käsite niin paikallisille kuin ulkopaikkakuntalaisillekin. Perinteisellä reseptillä valmistettu poronkäristys, voipottumuusi ja puolukkasurvos edustavat parhaimmillaan lappilaista gastronomiaa.

”Yksi loistavan annoksemme salaisuuksista on lihan leikkaamisessa, ja tätä traditiota noudatetaan Pohjanhovissa yhä tänäkin päivänä”, paljastavat Pohjanhovin keittiön vuoromestarit Anne Paavola ja Hannu Javarus.

Jälkiruuista puolestaan pisin historia Pohjanhovissa on Lapin leipäjuustolla, joka löytyi ruokalistalta jo viisikymmentä vuotta sitten. Tätä kanelikermassa haudutettua ja lakkahillon kanssa tarjoiltua herkkua onkin vuosien varrella päässyt maistamaan normaalien asiakkaiden lisäksi lukuisat Rovaniemellä vierailleet valtionpäämiehet.

Ruokalistalla myös uusia makuja

Samalla kun ruokalistalla on kunnioitettu perinteitä, on niitä maustettu moderneilla metodeilla ja mauilla. Esimerkiksi riimiporo on perinteisesti tarjoiltu Pohjanhovissa kuusenkerkkä- tai koivusiirapin sekä marinoitujen kantarellien kanssa, mutta nyt annokseen tuodaan uutta otetta hunajapaahdetulla lantulla, tillimajoneesilla ja porkkanaspeltillä. Myös esimerkiksi nieriässä on hyödynnetty uusia valmistustapoja. Kiinnostava täysin uusi annos listalla on puolestaan nyhtöporoburger.

”Ravintolamme väki on innoissaan uudesta listasta ja heidän mielestään on mukava päästä valmistamaan lappilaista ruokaa modernilla vivahteella”, riemuitsee ravintolapäällikkö Kirsi Makkonen.

Lisätietoja: Sanna Sandgren, hotellinjohtaja, 040 199 3525, sanna.sandgren@restel.fi