Peter Vesterbackan ja Saga Forssin johdolla nimekkäät huippusijoittajat satsaavat nyt lappilaisiin Arctic Superfoods-tuotteisiin

arcticsf_pienempi

Puhtaita luonnonantimia hyödyntävän Arctic Forest Foods Oy:n eväspatukat tähtäävät nyt kasvuun ja kansainvälisille markkinoille kiinnostavien sijoittajanimien avulla. Lappilaisyritykseen ovat sijoittaneet muun muassa Peter Vesterbacka sekä kasvupotentiaalisiin yrityksiin sijoittava ammattilainen Saga Forss. Molemmat uskovat suomalaisten elintarvikkeiden kysyntään maailmalla.

”Puhtaat suomalaiset marjat, kuten mustikka ja puolukka, ovat tulevaisuuden voimavara viennissä. Tätä valttikorttia meidän kotimaisten toimijoiden tulee hyödyntää entistä vahvemmin”, toteaa Saga Forss.

Arctic Superfoodsin sijoittajatiimissä ovat myös superenkelisijoittaja Pasi Joronen, startup-ekosysteemien kehittämiseen keskittyvän FinestLove VC:n Kustaa Valtonen sekä Rovaniemellä asuva liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen Marko Alamartimo, joka on nimitetty myös yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi.

”Tavoitteenamme on kasvattaa merkittävästi myyntiä kotimaassa ja aloittaa vaiheittain vienti valituille markkinoille. Tuoteportfoliota on tarkoitus laajentaa, jotta voimme entistä monipuolisemmin palvella asiakkaitamme. Kasvua tukemaan tarvitsimme lisää pääomaa ja olemme erittäin iloisia siitä, että saimme mukaan näin nimekkäät sijoittajat ja osaajat”, toteavat yrityksen perustajat Jari Kurtti ja Sanna Sandgren.

Vuonna 2016 uudella, innovatiivisella ja täysin kotimaisella tuotteella snacks- ja välipalamarkkinoille tulleita Arctic Superfoods -eväspatukoita myydään jo yli 300:ssa myyntipisteessä eri puolilla Suomea. Mustikkaan, puolukkaan ja tyrniin perustuvat tuotteet ovat kiinnostaneet erityisen paljon kansainvälisiä matkailijoita. Tuotteet ovat olleet myynnissä myös Finnairin lennoilla.

”Lappi on viime vuosina kasvattanut suosiotaan aasialaisten keskuudessa. Aasiassa yhden kaupungin väkiluku voi helposti vastata koko Suomen väkilukua. Meillä ei ole tarvetta valloittaa koko Aasiaa, vaan toimenpiteet on pystyttävä kohdistamaan sinne missä on ostovoimaisia ja laatutietoisia kuluttajia”, sanovat Peter Vesterbacka ja Pasi Joronen.

Peter Vesterbacka on kokenut Kiinan-matkaaja ja Pasi Jorosella on yhtiökumppaninsa kanssa toimipiste Hongkongissa.

Startup-kenttää hyvin tunteva Kustaa Valtonen kertoo, että muutaman Rovaniemelle tekemänsä matkan aikana hän on aistinut tekemisen meiningin ja uusien yrityksien halun kasvaa myös kansainvälisesti. Erityisesti Arctic Forest Foods Oy:n Jari Kurtti on osallistunut aktiivisesti kasvua ja kehitystä tukeviin ohjelmiin, kuten valtakunnalliseen KasvuOpeniin, jonka alueellisen kilpailun yritys voitti vuonna 2017. Lisäksi yritys on ollut aktiivisesti mukana sijoittajatapahtumissa kuten Slushissa, Arctic 15:ssa ja Kasvun Savotassa.

“Näiden tapahtumien kautta olen päässyt tutustumaan sijoittajiini. Asiat vaativat aikaa kypsyäkseen ja nyt on mahtava todeta, että nämä osallistumiset kantavat hedelmää”, Jari Kurtti sanoo.

Vasemmalta oikealle: Kustaa Valtonen, Saga Forss, Sanna Sandgren, marko Alamartimo, Peter Vesterbacka ja Jari Kurtti.
Vasemmalta oikealle: Kustaa Valtonen, Saga Forss, Sanna Sandgren, marko Alamartimo, Peter Vesterbacka ja Jari Kurtti.

 

ARCTIC SUPERFOODSIN SIJOITTAJAT

Peter Vesterbacka on Suomessa ja maailmalla laajasti tunnettu startup -yritysten sparraaja ja sijoittaja. Useissa yrityksissä mukana oleva Peter on innostunut Lapista ja Arctic Superfoods – tuotteista sekä näkee tuotteille potentiaalia erityisesti Aasiassa.

Saga Forss, jolla on pitkä tausta kansainvälisistä yritys- ja rahoitusjärjestelyistä, on viime vuosina toiminut myös sijoittajana erityisesti elintarvikealan kasvuhakuisissa yrityksissä. Hän on ollut sijoittajana mukana mm. Jungle Juice Barissa ja Leipomo Keisarissa. Hän on omissa sijoituskohteissaan aina ollut kiinnostunut kannattavuuden ja menestyksen lisäksi eettisestä kestävyydestä ja läpinäkyvyydestä.

Kustaa Valtonen on alkuvaiheen yrityksiin sijoittava bisnesenkeli. Hän toimii aktiivisesti useiden startup -sijoitusyhtiöiden kautta kuten FinestLove VC, Random Ventures sekä Valtonen Capital. Hänellä on vahva kansainvälisen myynnin kokemus IT-alalta sekä erityistä osaamista startup-yritysten rahoituksesta ja kehittämisestä. Vapaa-aikanaan Kustaa rakentaa Helsinki-Tallinna -tunnelia Peterin kanssa.

Pasi Joronen on superenkelisijoittaja (Polkuni Oy). Hän on mukana vahvasti useissa kotimaisissa ja ulkomaisissa yrityksissä. Luovuus käyttää luonnollisia kotimaisia puhtaita raaka-aineita on hänen mukaansa etusijalla. Tekemisen tason tulee olla aloittavissa yrityksissä kova ja Arctic Superfoods -tuotteiden jo tässä vaiheessa saavuttamat asiat olivat kiinnostavia.

Marko Alamartimo on toiminut kansainvälisissä liiketoiminnan kehitys-, myynti- ja markkinointitehtävissä. Rovaniemellä asuva Alamartimo sijoittaa yhtiöön ja siirtyy operatiiviseen toimintaan yhtiön uutena toimitusjohtajana.

 

Lisätietoja: Jari Kurtti, yrityksen perustaja, Arctic Forest Foods Oy / Arctic Superfoods jari@arcticsuperfoods.com Puh. +358 40 581 2542 www.arcticsuperfoods.com
Marko Alamartimo, toimitusjohtaja, osakas, Arctic Forest Foods Oy / Arctic Superfoods marko@arcticsuperfoods.com Puh. +358 400 251 350