Oodi Rovaniemelle on kaupunkilaisten kanssa tehtävä kunnianosoitus vetovoimaiselle kotikaupungille

OdeToRovaniemi_Summer_45sec_Online_v01_Thumbnail
KATSO VIDEO ”ODE TO ROVANIEMI”: https://youtu.be/PwBPYEGlDEA

Rovaniemi on kansainvälisesti tunnettu Joulupukin kotikaupunki ja yksi Suomen vetovoimaisimpia matkailukohteita. Samalla se on myös vireä, monipuolisten palvelujen ja tapahtumien kaupunki, jossa luonto on lähellä.

Kaupungin yksi tärkeimmistä, ellei tärkein elementti, on sen asukkaat. Jokaisella on oma tarinansa ja jokainen näkee kotikaupunkinsa hieman eri näkökulmasta. Tästä monimuotoisuuden ja erilaisten mahdollisuuksien tarinasta Rovaniemen kaupunki on lähtenyt tuottamaan videoteosta nimeltä ”Ode to Rovaniemi” eli oodi Rovaniemelle.

Teoksessa laadukkaaseen visuaaliseen ilmaisuun yhdistyy musiikki ja äänimaailma, joka saa inspiraationsa kaupungin sykkeestä, luonnosta, arkkitehtuurista, ihmisistä ja maisemista. Ode to Rovaniemi -teoksesta halutaan kaupungin asukkaiden näköinen ja tuntuinen ja se toteutetaan kaikkina vuodenaikoina. ”Odea” kuvataan aina loppukevääseen 2018 saakka.

Meillä on ilo esitellä Rovaniemeä kaupunkiin saapuville vieraille ja viedä Rovaniemi-kuvaa maailmalle erilaisiin kansainvälisiin tilaisuuksiin.  Tällä kertaa emme halua viedä vain kauniita maisemakuvia, vaan elävää Rovaniemi–henkeä rovaniemeläisten ihmisten kautta, toki unohtamatta meidän tärkeimpiä vetovoimatekijöitä ja upeata luontoa eri vuodenaikoina, kansainvälisten asioiden päällikkö Tuula Rintala-Gardin kertoo.

Teoksen suunnittelusta ja visuaalisesta toteuttamisesta vastaa rovaniemeläinen Flatlight Creative House ja musiikki- ja äänimaailmaa tuottaa Janne Airaksinen.

Valmista teosta hyödynnetään kaupungin markkinoinnissa niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin tilaisuuksissa. Tavoitteena on esittää Rovaniemi ja rovaniemeläiset aitoina, samaistuttavina ja inspiroivina – juuri sellaisena kuin kaupunki myös tekijöiden mielestä on ja jollaisen oodin se ansaitsee.

Nyt kaupunki ja tekijät avaavat asukkaille mahdollisuuden osallistua oodin tekemiseen: kaupunkilaiset voivat itse ehdottaa ja vinkata tuntemiaan inspiroivia henkilöitä ja paikkoja, joissa kotikaupungin tunne ja olemus ilmenee aidosti. Haussa olevista persoonista ja kuvauspaikoista ilmoitetaan tarkemmin Rovaniemen kaupungin kanavissa, tai tuotantoryhmälle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen ode@flatlight.fi

Ensimmäinen maistiainen Ode to Rovaniemen tyylistä ja tunteesta on julkaistu kaupungin Facebook-sivulla sekä YouTubessa.