Maailman hauskin kesä 2018 -haastekampanjalla voi tehdä tuplasti hyvää

Jussi Jokinen Ida Lammi
Rovaniemeläiset yrittäjät haastetaan tarjoamaan nuorille kesäteatterielämys ja samalla osallistumaan Lentävän Poron pelastustalkoisiin.

Rovaniemellä ollaan nyt yhteisellä asialla. Ropsin ja RoKin onnistuneiden kausikorttihaasteiden vanavedessä nyt myös kulttuurin ystävät ovat aktivoituneet talkoisiinsa. Seuraavaksi haastetaan rovaniemeläiset yrittäjät.

Ulkoilmateatterillaan Rovaniemen kesää jo vuodesta 2012 saakka elävöittäneen Lentävän Poron Teatterin lopettamisuutiset ovat nostaneet pystyyn yhteisölliset pelastustalkoot. Ensimmäisenä liikkeelle lähti Kauppatorin Asukastuvalla työskentelevä Pasi Tarvainen, jonka käynnistämän haasteen kautta voi lahjoittaa kesäteatterilippuja vähävaraisille ihmisille.

Nyt liikkeelle lähti nuorten työllistämiseen ja aktivoimiseen erikoistunut Nuorten Ohjaamo, jossa työskentelevä Ida Lammi otti ohjat käsiinsä. Syntyi yhdessä Lentävän Poron Teatterin Jussi Jokisen kanssa ideoitu ”Maailman hauskin kesä 2018” -haastekampanja, jonka tavoitteena on mahdollistaa Rovaniemen Ohjaamon nuorille asiakkaille maksuton kesäteatterielämys.

”Valtaosa asiakkaistamme on joko toimeentulotuen tai työllistämistuen varassa. Heillä ei välttämättä ole varaa kesätapahtumien pääsylippuihin. Kesäteatteri-ilta voi siis olla monelle koko elämän ensimmäinen teatterikokemus”, kertoo Ida Lammi.

Jussi Jokinen puolestaan on omassa työssään nähnyt kuinka positiivisesti esimerkiksi hänen vetämänsä teatterityöpajat ovat vaikuttaneet nuoriin.

Yksi nuori kesäteatteriin – vain 15 euroa

Nuorten Ohjaamo haastaa nyt hyväntekoon erityisesti rovaniemeläiset yritykset. Vain 15 euron ennakkohintaan yksittäinen yrittäjä voi tarjota paikalliselle nuorelle pääsylipun Lentävän Poron Teatterin katsomoon Kauppayhtiön talon sisäpihalla.

Ensimmäisten joukossa tähän haasteeseen ehti vastaamaan Rovaniemen Kehitys Oy, joka on jo monena kesänä työllistänyt muun muassa kaupungin kesätyösetelin saaneita nuoria sekä erityistä tukea tarvitsevia nuoria.

”Ehdottomasti lähdemme tähän haasteeseen mukaan ja ostamme lippuja nuorille jaettavaksi. Laitetaan hyvä pallo pyörimään kaupungissamme”, sanoo Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä.

YRITTÄJÄ, NÄIN TOIMIT:

  • Osta lippu verkkokaupassa www.lentavaporo.fi/liput
  • Välitä omaan sähköpostiisi saamasi lippu / liput sähköpostitse ida.lammi@te-toimisto.fi
  • Ohjaamo jakaa liput nuorille kera mahdollisen viestisi, jotta nuori saa tietää lahjan antajan.

Lentäväporo

LISÄTIETOJA: Nuorten Ohjaamo, asiantuntija Ida lammi puh. 0295 039545 ida.lammi@te-toimisto.fi
Lentävän Poron Teatteri, toimitusjohtaja Jussi Jokinen puh. tai 0408237747  jussi@lentavaporo.fi