Lappi saa oman Kasvun Savotta -valmennusohjelman

Kasvun_Savotta_Logo+merkki
Mukana 16 kuntaa ja kaupunkia eri puolilta Lappia

Tänä keväänä käynnistyvä Kasvun Savotta on Rovaniemen Kehitys Oy:n vetämä valmennusohjelma, joka toteutetaan yhdessä Lapin muiden alueellisten kehittämisyhtiöiden kanssa. Mukaan on lähtenyt Rovaniemen lisäksi kahdeksan kuntaa ja kaupunkia sekä kahdeksan elinkeinojen kehittämisyhtiötä Inarista Kemiin.

Kasvun Savotan tavoitteena on löytää Lapista kaikki paikalliset startupit sekä jo alkuvaiheen ohittaneet yritykset, joilla on paitsi potentiaalia myös aitoa savottasisua saada aikaan konkreettista kasvuun tähtäävää toimintaa. Valmennus on yrityksille maksuton, sillä kustannuksista vastaavat kunnat, kaupungit, kehittämisyhtiöt sekä yhteistyökumppanit.

”Lapissa potentiaalia on vaikka millä mitalla, mutta sitä ei ole systemaattisesti hyödynnetty ja tuettu. Nyt ”parkkaamme” esiin Lapin kasvuhaluisimmat yritykset ja henkilöt, joille valmennuksemme antaa riittävät tiedot, taidot ja konkreettiset tavoitteisiin ohjaavat työkalut”, kertoo ohjelmajohtaja Marko Alamartimo Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

Savotan ohjelma ja alueet”Savottaan osallistuville yrityksille ei jaeta joutavaa yleistietoa, vaan kaikki valmennukset on räätälöity mittatilauksesta kutakin yritystä varten. Tästä tulee ehkä koko Suomen konkreettisin valmennusohjelma kasvuyrityksille, joka ei myöskään maksa yrityksille sentin senttiä”, Alamartimo vakuuttaa.

Kasvun Savotta liittyy kiinteästi Rovaniemelle tulossa olevaan Lapin ensimmäiseen sijoitusrahastoon. Savotan avulla rahastoon haravoidaan Lapin potentiaalisimpia yrityksiä, joille tarjotaan mahdollisuuksia päästä esittäytymään pääomasijoittajille.

”Moneen muuhun kaupunkiin verrattuna meillä on kirittävää startup -kulttuurin suhteen. Rahaston kautta saamme rakennettua kasvuyrityksiä tukevaa ekosysteemiä”, kertoo Alamartimo.

Kasvun Savotassa mukana ovat Rovaniemen Kehitys Oy:n lisäksi Digipolis – Kemin Teknologiakylä, Ylitornion kunta, Pellon Kehitys Oy, Kolarin kunta, Kideve Elinkeinopalvelut Kittilästä, Enontekiön Kehitys Oy, Muonion kunta, Riverbank Oy Tervolasta, Sodankylän kunta, Elinkeinot & Kehitys Nordica Inarista, Keminmaan kunta, Kemijärven Kehitys Oy, Sallan kunta, Pelkosenniemen kunta ja Ranuan kunta.

 

Tämän vuoden Kasvun Savotta jatkuu 7.11.2018 asti, jolloin valmennusohjelma huipentuu Rovaniemellä järjestettävään lopputapahtumaan. www.kasvunsavotta.fi

KASVUN SAVOTTA -KIERTUE
13.3.2018, Kemi (Digipolis Kemi klo 12-15)
14.3.2018, Ylitornio
14.3.2018, Pello
15.3.2018, Kittilä
20.3.2018, Kemijärvi
21.3.2018, Ivalo
22.3.2018, Sodankylä
23.3.2018, Rovaniemi

180 SEKUNTIA -PÄÄOMASIJOITTAJATAPAHTUMAT, Rovaniemi
8.5.2018
20.9.2018
7.11.2018