Ensimmäinen mittavampi kiinalainen majoitusinvestointi harjakorkeuteen Joulupukin Pajakylässä

Main building from entry

Joulupukin Pajakylän ytimessä sijaitseva kiinalaisten sijoittajien majoitusinvestointi on edennyt harjakorkeuteen aikataulun mukaisesti. Hotelli NOVA Skylandin ensimmäinen vaihe käsittää päärakennuksen vastaanotto- ja ravintolatiloineen sekä seitsemän puurakenteista paritaloa, joissa on yhteensä 14 korkeatasoisesti varusteltua huoneistoa. Rovaniemeläisen Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy:n suunnittelema kohde on määrä valmistua lokakuun aikana.

Napapiirille nyt valmistuva majoituskohde NOVA Skyland on kiinalaisten sijoittajien ensimmäinen mittavampi  majoitusinvestointi Rovaniemellä, tiettävästi myös Lapissa ja Suomessa. Skandinaaviseen tyyliin ja palveluun panostavan hotellin liiketoiminnasta vastaa Rovaniemelle viime vuonna perustettu Nova Roi Oy, jonka osakkaina on joukko merkittäviä hotelli- ja majoitusalan sijoittajia Kiinasta.

”Kysyntä hotelliamme kohtaan on ollut vilkasta, vaikka myynti on vasta käynnistymässä. Emme aio erikoistua vain Aasian markkinoihin, vaan palvelemme koko Rovaniemen kasvavaa, maksukykyistä matkailijavirtaa ”, kertoo Nova Roi Oy:n varatoimitusjohtaja Tian Zhang, joka on asunut Suomessa jo 15 vuotta ja vetänyt 10 vuotta omaa matkailu- ja konsulttitoimistoaan Rovaniemellä.

Useammassa vaiheessa rakennettava hotellikokonaisuus sijoittuu Joulupukin Pajakylään, Snowman World Lumiukkomaailman taakse luonnonkauniiseen metsikköön. Tulevan talvisesongin alkuun valmistuvaan, noin 4,5 miljoonan euron ja 76 vuodepaikan kokonaisuuteen sisältyy päärakennus ja sen 144-paikkainen ravintola. Yhteensä valmistuu seitsemän paritaloa sekä 14 huoneistoa omine saunoineen, takkoineen, pienkeittiöineen ja terasseineen.  Huoneistoista pienin on 30-neliöinen, suurin noin 60-neliöinen. Erikoisuus on huonekorkeus, joka on kaikissa lomahuoneistossa  noin 6-8 metriä. Tilan tunnetta lisäävät myös isot ikkunat.

Nova Roi Oy toimitusjohtaja Shaowei Zhang ja Rovaniemellä toimiva varatoimitusjohtaja Tian Zhang.
Nova Roi Oy toimitusjohtaja Shaowei Zhang ja Rovaniemellä toimiva varatoimitusjohtaja Tian Zhang.

Hotelli NOVA Skylandin kaikki urakoitsijat ja aliurakoitsijat ovat Pohjois-Suomesta.  Rakennustyön projektin ohjauksesta vastaa rovaniemeläinen Prodeco Oy Lappi ja suunnittelusta Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy, jonka käsialaa on myös huoneistojen sisustussuunnittelu.

Myös henkilökunnan rekrytoinnissa suositaan paikallista työvoimaa. Hotellinjohtajan tehtävään on jo nimitetty rovaniemeläinen alan pitkän linjan ammattilainen Jaana Laaksonen, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Cityhotellin toimitusjohtajana ja Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtajana.

”Yhteistyö varatoimitusjohtaja Tian Zhangin sekä ammattinsa osaavien urakoitsijoiden kanssa on toiminut esimerkillisen hyvin. Kiinalaisten sijoittajien mukana olo näkyy vain omistuksessa. Omistajien toiveesta on kyllä käytetty paljon puuta ja tunturimaisemia muistuttavia elementtejä, mutta tyyli ja palvelukulttuuri hotellissa tulee olemaan hyvin skandinaavinen”, Jaana Laaksonen kertoo.

”Tämä on vasta päänavaus Rovaniemen investoinneille”
Rovaniemen tonttien markkinoinnista vastaavan Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälän mukaan Napapiiristä ja Joulupukin Pajakylästä ovat olleet viime aikoina kiinnostunut sekä kotimaiset että ulkomaalaiset investoijat, mutta alueelta on tällä hetkellä haastavaa löytää vapaata, tarpeeksi isoa tonttitilaa.

”On hienoa, että nyt valmistuva hotelli-investointi raivaa tietä muillekin toimijoille, jotka ovat jo kiinnostuneita sijoittumaan Rovaniemelle”, Seppälä uskoo.

Myös Rovaniemen matkailu- ja markkinointiyhtiö Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen on uudesta majoituskohteesta erittäin innostunut.

” Ensi talven varausnäkymät ovat ennätyksellisen hyvät.  Kiinnostus Rovaniemeä kohtaan kotimaasta ja eri puolilta maailmaa on kasvussa, joten tämä investointi lienee vasta päänavaus. Pääsemme nyt matkailualan kärkijoukoissa avaamaan kiinalaisten investointeja Suomeen”, sanoo Kärkkäinen.

Erityisen tyytyväisiä Rovaniemellä ollaan siitä, että nyt avattava hotelli on paikallisissa käsissä. Pohjoisin voimin rakennettu ja suomalaisten toimijoiden operoima majoituskohde on myös odotettu lisä Rovaniemen matkailusesongeissa riittämättömään majoituskapasiteettiin.

Havainnekuva päärakennuksesta. Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy.
Havainnekuva päärakennuksesta. Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy.

Hotelli NOVA Skyland
Joulupukin Pajakylä, Rovaniemi
Yhteensä 76 vuodepaikkaa, noin 4,5 miljoonan euron investointi
Urakoitsijat
PÄÄURAKOITSIJA:  Länsi-Lapin Maalauspalvelu Oy
RAKENNUTTAJATEHTÄVÄT JA VALVONTA: Prodeco Oy Lappi
MAANRAKENNUS JA PERUSTUSURAKOITSIJA: Napapiirin Kuljetus Oy
SÄHKÖURAKOITSIJA: Assemblin Finland Oy
PUTKIURAKOITSIJA: Lapin LVI Ykkönen Oy
RAKENNUSAUTOMAATIO: Lapin Automaatiopalvelu Oy

LISÄTIETOJA:
Nova Roi Oy, varatoimitusjohtaja Tian Zhang  uh. 050 4097386    tian.kosonen@hotmail.com
NOVA Skyland, hotellinjohtaja Jaana Laaksonen puh. 040 704 47 04   jaana.laaksonen@hotmail.com
Arkkitehtisuunnitelu Voutilainen Oy, Hannu Voutilainen puh. 016 345491 hannu.voutilainen@arvo.inet.fi
Rovaniemen Kehitys Oy, toimitusjohtaja Juha Seppälä puh. 0400 377 595 juha.seppala@rovaniemi.fi
Visit Rovaniemi, toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen, puh.  040 576 3414  sanna.karkkainen@visitrovaniemi.fi

Hotellinjohtaja Jaana Laaksonen.
Hotellinjohtaja Jaana Laaksonen.