Lampelan alueen yrittäjät aktiivisesti mukana kaavakokouksessa

IMG_1496

Rovaniemen kaupungintalon valtuustosaliin kokoontui 16. toukokuuta kattava joukko Lampelan alueen yrittäjiä ja kehittäjiä. Kaavakokouksessa käytiin läpi uudistuvan alueen asemakaavan tilannekatsausta, tontin luovutusehtoja sekä ideoitiin ja viritettiin keskustelua Lampelan alueen markkinoinnista.

Kaupunginarkkitehti Tarja Outila painotti, että Lampelan lainvoiman saanut kaava mahdollistaa nyt erilaisen kaupan kehittymisen alueella.

”Uuden Lampelankadun rakennustyöt aloitetaan jo ensi kesänä K-Raudan suunnasta, mutta jo nyt on tuhannen taalan paikka aloittaa jo työt siellä missä on olemassa oleva katuverkko ja kiinteistöjä. On toteutuksen ja markkinoimisen aika, jotta saadaan kaupunkiin houkuteltua uusia investointeja”, innosti Outila.

IMG_1493
Lampela lukuina. Rovaniemen Kehitys Oy:n Invest in Lapland -hanke työstää markkinointimateriaalia alueesta.

 

Outilan mukaan Lampela on jo herättänyt kiinnostusta. Kyselyjä on tulut paljon ja ilmassa on selkeää halukkuutta lähteä rakentamaan.

”Kysymys on imagosta. Lampela on osa ydinkeskustaa sekä portti kaupunkiin ja kaupungista pois. Alueen kehittymisellä tulee olemaan iso vaikutus kaupunkikuvaan ja vetovoimaan”, Outila kiteyttää.

Tilaisuudessa kuultiin myös markkinointimateriaalia alueelle työstävän Rovaniemen Kehityksen investointiasiantuntija Jaakko Pöykköä sekä kaupunginhallituksen edellistä puheenjohtaja Sakari Trögia, joka halusi kiittää Lampelan yrittäjiä hyvästä yhteistyöstä ja aktiivisesta osallistumisesta alueen kehittämiseen.

Puhetta valtuustosalissa johti kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Rovaniemen strategisesta kaavoituksesta vastaava Tarja Outila esitteli Lampelan uuden, mahdollistavan kaavan.
Rovaniemen strategisesta kaavoituksesta vastaava Tarja Outila esitteli uutta, mahdollistavaa kaavaa.