Kaksi lappilaisyritystä mukana Pariisin Suomi-tuotteiden viikolla

kuvaaa

Lapin luonnonantimia hyödyntävät Arctic Warriors ja Arctic Superfoods ovat mukana ranskalaisille gastronomian ammattilaisille ja ostajille suunnatulla Suomi-tuotteiden viikolla 2.-7.10.2017.

Suomi-viikon käytännön järjestelyistä vastaa Ranskassa toimiva Action Finland!, joka on jo useamman vuoden ajan edistänyt suomalaisten korkealaatuisten elintarvikkeiden pääsyä Ranskan vaativalle luksussektorille ProAgria Etelä-Suomen kanssa.

– Yhteisen vientihankkeemme pyrkimyksenä on auttaa myös pieniä tuottajia saamaan tuotteensa Ranskan haasteellisille elintarvikemarkkinoille. Ranskassa ei pelkkä tuote koskaan riitä: on tärkeää saada ostajat ja tuotteet kohtaamaan, kertoo Action Finlandin toimitusjohtaja Jarna Coadic.

Ranskan luksuselintarvikkeiden markkinoille pääsy vaatii todellista alan erityistuntemusta.

Jarna Coadicilla on poikkeuksellinen kontaktiverkosto Ranskan gastronomiapiireissä, ja hän on tehnyt töitä usean vuoden ajan saadakseen nämä vaativat asiakkaat ja suomalaiset huipputuotteet kohtaamaan. Maine on kiirinyt, Suomen puhdas luonto ja sieltä saatavat raaka-aineet kiinnostavat yhä enemmän Ranskassa.

– Pakastekuivattu kuusenkerkkäjauheemme on saanut ranskalaiset keittiömestarit huokailemaan ihastuksesta, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Tuija Kauppinen Arctic Warriors Oy:stä.

Arctic Superfoodsin yrittäjä Jari Kurtti uskoo, että puhtaita makuja ja korkealaatuisia raaka-aineita arvostaville rankalaisilla maistuvat EVÄS-patukat.
– Tämä on meille mukaan pääseville yrityksille hieno mahdollisuus, sanoo Kurtti.

– On kunnia päästä kertomaan maailman gastronomian mekkaan upeista suomalaisista ja lappilaisista raaka-aineista, yrittäjät toteavat.

Yhteensä 13 suomalaisen yrityksen herkut ja tuotteet ovat esillä Pariisissa koko viikon sekä ranskalaisille ammattilaisille että kuluttajille. Tapahtumia järjestetään yhteistyössä merkittävien yhteistyökumppaneiden kanssa, kuten esimerkiksi ranskalaisten herkkusuiden elintarvikepuoti La Maison Plisson ja gastronomian huippunimi Lenôtre.

Lisätietoja:
Myynti- ja markkinointipäällikkö Tuija Kauppinen, Arctic Warriors Oy, 050 493 6573, tuija.kauppinen@arcticwarriors.fi

Yrittäjä Jari Kurtti, Arctic Forest Foods Oy / Arctic Superfoods, 040 581 2542, jari@arcticsuperfoods.com

Jarna COADIC, toimitusjohtaja, Action Finland!, + 33 624 32 1473, jarnacoadic@gmail.com

Kehityspäällikkö Tuula Repo, ProAgria Etelä-Suomi ry, 040 588 0958, tuula.repo@proagria.fi