Juha Seppälästä Santasport Finland Oy:n toimitusjohtaja

Juha

Santasport Finland Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty tekniikan lisensiaatti Juha Seppälä. Seppälä on myös Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja.

Yhtiöllä ei ole aiemmin ollut varsinaista omaa toimitusjohtajaa, vaan yhtiö on ostanut toimitusjohtajapalvelua Rovaniemen koulutuskuntayhtymältä (RKK). Tehtävää on käytännössä hoitanut oman toimensa ohella Heikki Keskitalo, joka on RKK:n omistaman Lapin Urheiluopiston toimialajohtaja. Keskitalo jatkaa tehtävässään Lapin Urheiluopiston toimialajohtajana.

Uuden johtamisjärjestelyn syynä on Ounasvaaran elinkeinopoliittisen merkityksen korostumisen lisäksi se, että Lapin Urheiluopiston omistaja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (RKK) ja Santasport Finland Oy haluavat selkiyttää Urheiluopiston ja Santasportin välistä suhdetta.

“Rovaniemen kaupunkistrategiassa Ounasvaara on mainittu alueena, jota kehitetään liikunta-, hyvinvointi- ja matkailukeskittymänä. On sinänsä selvää, että sekä Lapin Urheiluopiston että Santa Sport Finland Oy:n on jatkossakin tehtävä tiivistä yhteistyötä yhteisen tavoitteen eteen. Se, että Urheiluopistolla ja yhtiöllä on erilliset johtajat, selkiyttää molempien toimintaa ja vastuita” lausuu Santasport Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Vitikka.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän jäsenkuntia ovat Rovaniemen kaupunki, Kemijärven kaupunki, Kittilän kunta, Ranuan kunta ja Sodankylän kunta. Suurin omistaja on Rovaniemen kaupunki.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Rovaniemen kaupunki teettivät vastikään ulkopuolisen selvityksen Rovaniemen koulutuskuntayhtymän mahdollisesta yhtiöittämisestä. Selvityksen taustalla olivat aiheesta tehdyt Rovaniemen kaupunginvaltuutettujen valtuustoaloitteet. Selvityksessä tuli selkeästi esiin, että Lapin Urheiluopiston ja Santasport Finland Oy:n johtamisjärjestelmät kannattaa eriyttää mahdollisista yhtiöittämisratkaisuista riippumatta.

Lisätietoa:
Ville Vitikka, Santasport Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja, ville.vitikka(at)rovaniemi.fi, p. 040-7790819