Japanin suurlähettiläs vierailee Rovaniemellä

Photo Ambassador Yamamoto

Japanin nykyinen suurlähettiläs Jota Yamamoto vierailee ensimmäistä kertaa Rovaniemellä huomenna. Suurlähettiläs saapuu Rovaniemelle keskiviikkona vieraillakseen läntisessä Japanissa sijaitsevan Yamaguchin taidetta ja käsityötä esittelevässä näyttelyssä tiedekeskus Pilkkeessä.  Näyttely on avoinna koko Arctic Design Weekin ajan.

Vierailun aikana suurlähettiläs tapaa Lapin alueen tieteen ja kulttuurin vaikuttajia sekä matkailun asiantuntijoita. Japanilaisten matkailijoiden määrä on kasvanut Lapissa, ja etenkin revontulet tuovat japanilaisia Lappiin.

Vuonna 2019 on Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlavuosi. Viime vuonna presidentti Sauli Niinistön vieraillessa Japanissa, arktiset alueet olivat yksi keskeisistä keskustelunaiheista hänen ja Japanin pääministeri Shinzo Aben välillä.

Pilkkeessä esillä oleva näyttely on osa vuoden 2017 Arctic Design Week -tapahtumaa, ja sen järjestelyssä ovat olleet mukana Rovaniemen kaupunki, Yamaguchin kaupunki ja Yamaguchin kauppakamari. Näyttelyn yhteistyökumppaneina ovat Yamaguchin lääninyliopisto, Lapin Yliopisto, Tiedekeskus Pilke, Rovaniemen kaupunginkirjasto, Ifu studio, Kuropunkt Oy, Tuuria Oy ja Naka Consulting Oy.

Arctic Design Week 2017  20.26.2.2017  www.arcticdesignweek.fi
 
Lisätietoja:
Viestintävastaava Ulla Pirkola, ulla.pirkola@gmail.com
puh. 044 2355 537