Arctic Design Capital Rovaniemi esittäytyy Habitaressa

Ester Visual_Kettu lumella

Kuva: Rovaniemeläisen Ester Visualin tuotesarjaan kuuluu kortteja, julisteita, sisustustauluja ja tarjottimia.

Arktinen muotoilu lähtee omalla osastollaan Habitareen. Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Arctic  Design Capital Rovaniemen Kotoisin -osasto esittelee seitsemän designyritystä pohjoisesta.   

Rovaniemen kaupungille on myönnetty Arctic Design Capital  -tavaramerkki. Kansainvälisesti tunnettu brändi vahvistaa Rovaniemen asemaa arktisen muotoiluosaamisen keskuksena.

Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 13. syyskuuta avattavassa suurtapahtumassa Arctic Design Capital esittäytyy viiden päivän ajan yhteisosastolla, jossa myydään pohjoisesta inspiroituneiden muotoilijoiden tuotteita sisustustyynyistä ja -tauluista designkoruihin ja tarjoiluastioihin. mukana on myös innovatiivista valoakustiikkaa ja korkeatasoista designpellavaa.

Yli 400 näytteilleasettajaa vetävään Habitareen arktisen muotoilun osaston ja esitemateriaalin ovat suunnitelleet Elina Nätynki ja Eveliina Muotkavaara Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelmasta.  Osaston nimi on ”Kotoisin – tarinoita ja aarteita pohjoisesta”.

 “Inspiraatiomme syntyi taianomaisen pakkastaivaan väreistä. Halusimme tuoda mukanamme mystisyyttä, hiljaisuutta ja rauhallisuutta – palasen sitä, mikä on läsnä pohjoisessa asuessa. Vierailija voi kulkea pitkin tilaan luotuja polkuja, joiden varrelta löytyy arktisia aarteita”, suunnittelijat kertovat.

Sisustustyynyjä poronnahkasta, valoakustiikkaa turpeesta

Yhteistä osastolla esittäytyville muotoilijoille on Lapin luonnosta ja kulttuurista kumpuava inspiraatio sekä perinteitä kunnioittava, mutta eteenpäin katsova tekniikan ja materiaalien käyttö. Esimerkiksi Kaisa Sirénin Art on Sofa -tyynyissä modernin digipainotekniikan mahdollisuudet yhdistyvät silkinpehmeään poronnahkaan, kun taas Minna Rimpiläisen ja Ulla Mitikun SIINNE valoakustiikassa moderni design ja teknologia kohtaavat ikiaikaisen turpeen.

Osaston kuraattorina on toiminut muotoilija Jaana Jeminen JUJU Innovations Oy:stä. Hänen mukaansa arktisella muotoilulla ei tarkoiteta ainoastaan ulkonäköä tai muotoa, vaan ajatellaan laajemmin sitä, miten esine tai palvelu parantaa elämää, millä tavalla se on kestävän kehityksen mukainen ja miten se sopii siihen kulttuuriin ja yhteiskuntaan, johon se on suunniteltu.

”Parhaimmillaan arktinen muotoilu hyödyntää alueen olemassa olevia vahvuuksia ja luo identiteetin osaamiseen.  Artktinen luonto on lähellä meitä, se on osa vahvaa kulttuuriperintöä”, Jeminen sanoo.

Kotoisin-yhteisosastolla esittäytyvät yritykset ovat Alice in Northernland, Damastikoru, Ester Visual,  Art on Sofa, Pirita Design, Siinne ja Taigakoru. LUE LISÄÄ MUOTOILIJOISTA >>  HABITARESSA_Designerit paikalla

Arctic Design Capital Rovaniemen Kotoisin-osasto Habitaressa
Aika:
13.–17.9.2017 Osasto: 3a1 Paikka: Messukeskus, Helsinki
http://habitare.messukeskus.com/

Art on Sofa

 

SIINNE valoakustiikka
Habitaren yleisölle esitellään muun muassa SIINNE valoelementtejä, joilla voi luoda yksilöllisen, omaan tilaan sopivan taideteoksen, joka on samalla akustinen ja toimii sisustusvalona.

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUT:
Kotoisin-osaston kuraattori
Jaana Jeminen, muotoilija, ekonomi
JUJU Innovations Oy, +358 400 640173 jaana@juju.fi