Siirry suoraan sivusisältöön
Juha-Janger_web.jpg
- Tässä syntyy Lappiin hullaantuneelle pariskunnalle vihkisormukset, joissa käytän kullankaivajien löytämää hippukultaa, kertoo kultaseppämestari Juha Janger.
 
Taigakoru_Aurinko_web.jpg
Tällä hetkellä Taigakorun kysytyin korusarja on shamaanirummusta inspiraationsa saanut Aurinko.
 
Taigakoru_vihkisormus-web.jpg
Taigakoru tarjoaa asiakkailleen uniikkeja kihla- ja vihkisormuksia.
 
taigakoru_sami_web.jpg
Taigakorun Sami Viitasaari hallitsee uuden 3D-suunnittelun ja –mallinnuksen. Hänen käsialaansa on pitkälti myös yrityksen pian avattava uusi verkkokauppa
 
pollopuukko_web.jpg
Marttiinin uutuuspuukko Pöllö on Taigakorun designia.
 
Taigakoru_liike_web.jpg 
Joulupukin Pajakylässä sijaitsevassa liikkeessä vierailevien matkailijoiden mukana lappilaisten korujen maine leviää tehokkaasti eri puolille maailmaa.
 

Uusi nettikauppa avataan pian

Taigakoru jälleen askeleen edellä digimaailmassa

Työn merkeissä 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä kultasepänverstas Taigakoru ammentaa ideansa yhä Lapin ikivanhoista perinteistä, vaikka taiteilee tuloksekkaasti digimaailmassa. Yrityksen uuden sukupolven verkkokauppa avautuu lähiaikoina.

Taigakoru on vuodesta 1981 toiminut lappilainen kultasepän alan yritys. Sen verstailla Rovaniemellä ja Sodankylässä valmistetaan koruja, joiden ideat tulevat Lapin luonnosta ja ikivanhoista perinteistä. Kaikki alkoi Riekosta, pitkään suosionsa säilyttäneestä korusarjasta, jota inspiroi Lapin ihmiselle tärkeä lintu, elämän lintu Riekko. Tällä hetkellä myydyin korusarja on shamaanirummusta inspiraationsa saanut Aurinko.

Kolmen vuosikymmenen aikana Taigakorun kultasepät ovat valmistaneet myös tuhansia tilaustöitä, joista yhä suosituimmiksi ovat tulleet uniikit kihla- ja vihkisormukset. Sormuksen eteen ollaan tänä päivänä valmiita näkemään vaivaa, ja sen halutaan olevan viimeistä piirtoa myöten yksilöllinen.

- Olemme juuri lähdössä häämessuille Helsinkiin ja Ouluun, joissa esittelemme tuleville morsiuspareille lappilaista erikoisuutta eli mahdollisuutta saada täysin omien toiveiden mukainen ja tavallisuudesta poikkeava vihkisormus, kertoo Taigakorun yrittäjä ja kultaseppämestari Juha Janger.

Heti häämessujen jälkeen Taigakorussa ollaan astumassa uudelle aikakaudelle, kun uudistettu verkkokauppa avautuu helmi-maaliskuussa 2012.

- Saamme käyttöömme kokonaan uudistetun verkkokaupan sekä uuden sukupolven Facebook-integraation. Taidamme olla digimaailman hyödyntämisessä käsityöalan yritysten pioneereja koko maassa – kiitos Sami Viitasaaren työpanoksen. Sami 3D-tekniikan suvereenina hallitsijana vastaa käytännössä myös koko verkkokauppamme ulkoasusta ja sisällön rakentamisesta. Kiitokset menevät myös Ilkka Kauppiselle, Eero Leppäselle ja monelle muulle rovaniemeläiselle ITC-alan asiantuntijalle, kehuu Janger.

Jangerin yhdessä Seppo Penttisen kanssa omistama kultasepänliike etsii ja löytää asiakkaansa ympäri maata ja maailmaa nykytekniikan suoman "puskaradion" avulla. Sosiaalisen median luovasta hyödyntämisestä on saatu konkreettisia tuloksia myös myynnissä.

- Tällä hetkellä valtaosa verkkokauppamme asiakkaista löytää meidät Facebook-sivujemme kautta. Lähes 1400 FB-faniamme ovat erittäin aktiivisia ja parhaillaan käynnissä on muun muassa nimikilpailu uudelle Lapin koira -korullemme, kertoo Janger.

Verkkokaupan lisäksi yrittäjä ei voi vähätellä Napapiirin myymälän merkitystä: puolen miljoonan matkailijan käyntikohteena Joulupukin Pajakylä on erinomainen kontaktien luontipaikka.
- Napapiirin matkailijoiden joukosta tulee meille todella paljon jälkimyyntiä. Moni paikan päällä vieraillut tilaa korun kotiinsa palattuaan. Olemme lähettäneet tuotteitamme lähes maailman joka kolkkaan. Nykyisin ihmiset uskaltavat tilata netistä jopa tuhansien eurojen hintaisia sormuksia, Janger sanoo.

Kilpailuvaltti uudesta 3D-tekniikasta

Pohjoinen luonto ja koruihin liittyvät tarinat erottavat Taigakorun muista, mutta silti kansainvälinen kilpailu korualalla on kovaa. Hyvän esimerkin Juha Janger löytää Kiinasta, jossa paikallinen kultaseppä tekee kuukauden töitä samalla rahalla kuin Taigakorun sepillä maksetaan tuntipalkkaa.

- Emme tee halpatuotteita. Haluamme löytää ne asiakkaat, jotka ovat valmiita myös maksamaan enemmän Lapissa valmistamistamme tuotteista. Esimerkiksi osaan koruista käytämme Lapin kullankaivajien löytämää hippukultaa, joka tulee meille perinteisiltä kulta-alueilta.
Paras kilpailuvaltti löytyi kolme vuotta sitten uudesta teknologiasta, joka mullisti koko Taigakorun toimintatavan. Verstailla otettiin käyttöön 3D-suunnittelu ja -mallinnus.

- Uniikkituotteiden suunnittelu- ja valmistusprosessi nopeutui ja helpottui tekniikan ansiosta niin paljon, että kauppa kannattaa ja pysyy kuitenkin hinnaltaan kilpailukykyisenä, Janger selittää.

Uuden tekniikan ansiosta Taigakoru on voinut ryhtyä myymään myös suunnittelupalveluja muille brändeille. Viimeisimpänä valmistui Marttiinin uutuuspuukko Pöllö. Kauniin puukon päässä olevan prossisen pöllön 3D-suunnittelusta vastasi Taigakorun teollinen muotoilija Sami Viitasaari.


Taigakoru Oy

 • Kultasepänverstas, joka työllistää Rovaniemellä ja Sodankylässä 7 henkilöä, sesonkina 10.
 • Toiminut Rovaniemellä vuodesta 1981 ja Sodankylässä vuodesta 1983.
 • Omistajat kultaseppämestarit Juha Janger ja Seppo Penttinen.
 • Päätuotteet Lapin luontoon ja mytologiaan perustuvat korut.
 • Liikevaihto noin 850 000 euroa.
 • Asiakkaista noin 70 % on matkailijoita.
 • Omat liikkeet Rovaniemellä Rinteenkulmassa ja Napapiirillä sekä Sodankylässä.
 • Jälleenmyyntipaikkoja mm. Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Helsingin Esplanadilla sekä tunturikeskuksissa eri puolilla Lappia.
 • Verkkokauppa osoitteessa  www.taigakoru.fi.
  Uudet sivut avautuvat helmikuussa 2012.

Yhteystiedot
Taigakoru Oy
Juha Janger
Puh. 0400 293327
juha.janger@taigakoru.fi

www.taigakoru.fi
www.facebook.com/taigakoru

Korugalleriat

Flickr:  www.flickr.com/photos/taigakoru/sets/

Picasa:
picasaweb.google.com/Taigakoru