Siirry suoraan sivusisältöön
Uutisia

Ranuan Lämpö Oy ja Rovaniemen Energia Oy perustavat yhteisen polttoaineen tuotantoyhtiön  

Ranuan Lämpö Oy ja Rovaniemen Energia Oy perustavat yhteisen polttoaineiden tuotan-toyhtiön edistämään ekologisesti kestävää energiaturpeen tuotantoa sekä metsäenergian tuotantoa Lapin kasvavista metsistä. Ranuan Lämpö Oy omistaa 10 prosenttia ja Ro-vaniemen Energia Oy 90 prosenttia perustetusta yhtiöstä.

Arctic Lapland Rallyn avajaisia juhlitaan Lordin aukiolla keskiviikkona  

Viittä vuosikymmentään juhliva Tunturiralli avataan Lordin aukion kansanjuhlassa keskiviikkona 21. tammikuuta. Koko päivän mittaisen perhetapahtuman huipentaa ilotulitus, jonka tarjoaa kaupunkilaisten iloksi 25-vuotisjuhlaansa viettävä kauppakeskus Sampokeskus.

Tähtikuskeja ja paikallisstaroja Rovaniemen Sampokeskuksessa 22.1. klo 12–17 

Kansallisen autourheiluliitto AKK-Motorsportin luotsaama valtakunnallinen tieliikenneturvallisuuskampanja ”Turvassa Tiellä” tuo Arctic Lapland Rally -viikon torstaina tuttuja ja tunnettuja kasvoja Rovaniemen Sampokeskukseen. Yleisö ja tapahtumavieraat pääsevät päivän aikana haastamaan itsensä ja kaverinsa kahdessa rallisimulaattorissa ja visailussa sekä jutustelemaan päivän teemasta, turvallisesta arkiliikenteestä.

Seuraa juhlarallia kännykällä: Arctic Lapland Rally siirtyy online‐aikaan 

MotorSport Online -sovelluksessa on nyt myös Arctic Lapland Rally Extra. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi älykännykkäänsä ja seurata kisatuloksia online-ajassa.

Ranuan eläinpuisto on Vuoden kotimainen matkakohde 2014 

Matkailutoimittajien Kilta ry on valinnut Vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi. Palkinto julkistettiin torstaina 15. tammikuuta Matka 2015 –messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Rovaniemi juhlii 50-vuotiasta Arctic Lapland Rallya koko viikon  

Viittä vuosikymmentään juhlivan Tunturirallin kunniaksi Rovaniemi haluaa tarjota kaikille kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua juhlavuoden viettoon. Maksuttomia yleisötapahtumia on tarjolla koko viikon ajan, vaikka varsinainen ralli ajetaankin vasta perjantaina ja lauantaina.

Ounasvaara saa Rollo MTB –reitin jo ensi kevään maastopyöräilykaudelle  

Ensi keväänä Rovaniemellä päästään maastopyöräilemään merkityllä reitillä. Ounasvaaralle sijoittuva Rollo MTB -reitti on noin 22 kilometrin pituinen ja tasoltaan vaativa. Korkeuseroja Ounasvaaran maastossa on reilut 300 metriä. Reitti on käytössä lumettomaan aikaan.

Ralliprofessori Rauno Aaltosen Tunturiralli-filosofiaa: Kaamos, sielu ja unelmat  

Lentävän suomalaisen mielestä Tunturiralli vetää elämyksillään vertoja jopa hänen omalle suosikkikisalleen, Itä-Afrikan Safari Rallille. Tammikuinen Rovaniemi on enemmän kuin vain pimeä ja kylmä. ”Kaamos on olotila, jossa sielu lepää ja unelmat toteutuvat”, Rauno Aaltonen filosofoi.

Arctic Lapland Rally saa 50-vuotista historiaansa luotaavan juhlanäyttelyn ja -kirjan 

Rovaniemellä ajetaan 22.–24.1.2015 Arctic Lapland Rallyn 50-vuotiskilpailu. Juhlavuoden kunniaksi legendaarisesta rallista tehdään juhlanäyttely ja -julkaisu. Kaiken kansan keskuuteen juhla tuodaan uudessa perhetapahtumassa, jota vietetään keskellä kaupunkia rallien alla. Juhlanäyttely viedään kesällä yleisön ihasteltavaksi myös Jyväskylään Neste Oil Rallin maisemiin.

Arctic Design Weekin tuottaa kolme rovaniemeläistä muotoilualan yritystä  

Arctic Design Week on maailman pohjoisin muotoiluviikko, joka järjestetään Rovaniemellä jo seitsemännen kerran 16.–22. helmikuuta 2015. Teemalla Transparency – Läpinäkyvvyys vietettävän tapahtumaviikon tuottamisesta vastaa tällä kertaa kolme luovaa rovaniemeläisyritystä.
Edellinen 1 2Seuraava
Tapahtumia

Virtaa kinttaisiin – hyvemmän työelämän puolesta!  3.2.2015

Miten työtä ja yritystäsi kannattaa kehittää? Miten sopeudut (työ)elämän ennakoimattomiin muutoksiin? Miten pääset todelliseksi digitalistiksi? Asuuko sinussakin pieni innovaattori? Virtaa kinttaisiin -tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin työorganisaatioiden kehittämispäivä. jonka järjestävät Lapin ELY-keskuksen Laatua ja tuottavuutta Lapin työelämään -projekti ja Tekesin Liideri - Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa -ohjelma. Mukana yhteistyössä ovat myös Työelämä 2020 hankkeen Lapin alueverkoston toimijat. Juontajana toimii Kirsi Parviainen Tamora Oy:sta.

The 6th Arctic Business Forum in March 10-12, 2015  10.3.2015–12.3.2015

The annual Arctic Business Forum in the heart of Lapland Finland introduces the latest business development and the future prospects of the European High North economy. Arctic Business Forum is a discussion arena and a business-to-business meeting point valuing sustainable growth in the arctic.

KAUPUNGINJOHTAJAN AAMUKAHVIT  22.1.2015

Yrittäjien ja kaupunginjohtaja Esko Lotvosen tapaamiset jatkuvat. Vuoden ensimmäisen tapaamisen aiheena on erityisesti teollisuusyritysten ajankohtaiset asiat sekä muut alkavan vuoden kuulumiset.

Arctic Design Week 2015 - maailman pohjoisin designviikko  16.2.2015–22.2.2015

Arctic Design Week järjestetään Rovaniemellä 16.-22. helmikuuta 2015. Seitsemännen kerran napapiirillä järjestettävän viikon teema on Läpinäkyvyys – Transparency.. Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Kehitys Oy ja Lapin yliopisto.

Arctic Lapland Rally 50-vuotisjuhlaralli  19.1.2015–25.1.2015

Vuonna 2015 Arctic Lapland Rally tulee kunnioitettavaan 50 vuoden ikään. Juhla-Tunturissa tapahtuu koko viikon.