Siirry suoraan sivusisältöön
Uutisia

Vuoden Porokokki 2015 -kisan voitto ravintola Lyonin kisaparille  

Vuoden Porokokki -kisan voittajina on palkittu tänään Tuomas Vierelä ja Petri Niilola. Helsinki-läisen ravintola Lyonin keittiömestarit onnistuivat toisessa peräkkäisessä Vuoden Porokokki -kisassaan päihittämään kovatasoiset kilpakumppaninsa muun muassa paistetulla poron sisäpaistilla, ylikypsällä ulkopaistilla ja glaseeratulla kateenkorvalla. Vuoden Kokki -kisoissa aiemmin menestynyt Vierelä on lähtöisin Rovaniemeltä.

Vuoden Porokokki 2015 -kisan lauantaiseen loppukilpailuun nousi kolme kokkiparia  

Vuoden Porokokki -kisan finaaliin kokkasivat tänään Eero Vottonen ravintola Olosta ja Oula Kustaa Keijälä ravintola Salutorgetista, Tuomas Vierelä ja Petri Niilola ravintola Lyonista sekä Jarno Seppä ja Laura Virolainen turkulaisravintola Smöristä. Kovatasoinen loppukilpailu käydään Rovaniemellä huomenna lauantaina 21. maaliskuuta kello 12 alkaen. Kisaa voi seurata suorata netistä.

Legendaarinen Pohjanhovi valmiina lauantai-illan Porogaalaan 

Pohjanhovilla on edessään kutkuttava haaste, kun perinteikkään ravintolan juhlapöydät katetaan lauantaina 21. maaliskuuta kello 19 Suomen, jopa maailman parhaille kokeille ja alan huipputuomareille sekä kaikille hyvästä ruoasta kiinnostuneille rovaniemeläisille. Gaalaillallisen aikana julkistetaan Vuoden Porokokki 2015-kisan voittajat. Juhlatunnelmat virittää Rovaniemi Big Band, jonka jälkeen Pohjanhovin iltaa tähdittää vielä supersuosittu Jenni Vartiainen.

Porot kirmaavat jälleen Rovaniemen kaduilla perjantaina 20.3.  

Porojen katuajot kisataan Rovaniemellä perjantaina 20.3.2015. Vauhdikas Rovaniemi Reindeer Sprint Race on järjestetty keskustan kaduilla nyt jo 15 vuoden ajan. Viime vuonna talviuinnin MM-kisojen vuoksi kahdella viikolla myöhäistetty sprinttikisa jouduttiin perumaan lumen puutteen vuoksi. Tänä vuonna lunta riittää takuuvarmasti. Samana viikonloppuna Rovaniemellä ottavat toisistaan mittaa myös Suomen parhaat porokokit. Molempia kisoja voi seurata myös netissä.

Arktiset ompelijat saa omat liiketilat Valtakadulle 

Rovaniemi saa toivotun vaatteiden pikakorjauspalvelun, kun Rovaniemen ammattilaisompelijoiden yhteistyöverkosto ”Arktiset ompelijat” avaa kivijalkatilansa Valtakadulla, Taito-Lapin naapurissa.

Ranuan eläinpuisto on Vuoden kotimainen matkakohde 2014 

Matkailutoimittajien Kilta ry on valinnut Vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi. Palkinto julkistettiin torstaina 15. tammikuuta Matka 2015 –messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Ounasvaara saa Rollo MTB –reitin jo ensi kevään maastopyöräilykaudelle  

Ensi keväänä Rovaniemellä päästään maastopyöräilemään merkityllä reitillä. Ounasvaaralle sijoittuva Rollo MTB -reitti on noin 22 kilometrin pituinen ja tasoltaan vaativa. Korkeuseroja Ounasvaaran maastossa on reilut 300 metriä. Reitti on käytössä lumettomaan aikaan.

Syysmarkkinat päättävät markkinavuoden - Kauppatorin kehittäminen jatkuu yhdessä yrittäjien kanssa 

Perinteiset syysmarkkinat jatkuvat Rovaniemellä torstaihin 18.9. saakka päättäen markkinavuoden Kauppatorilla. Rovaniemen Kehitys Oy järjestää seuraavan kerran Kauppatorilla Kevätmarkkinat maaliskuussa sekä kesämarkkinat juhannuksen jälkeisellä viikolla. Jatkossa Kauppatoria tullaan kehittämään yhdessä toriyrittäjien kanssa entistä toimivammaksi ja elinvoimaisemmaksi kauppa- ja kohtaamispaikaksi.

Rovaniemen superkesäkuun valmistelut loppusuoralla  

Rovaniemi isännöi ennätysmäärän suuria kokouksia kesäkuussa 2012. Puolentoista viikon aikana kaupunkiin saapuu yli 8000 kokousvierasta, joka tulee olemaan Rovaniemen kaikkien aikojen ennätys. Eläkeliiton liittokokouksen ja kahden ison puoluekokouksen lisäksi hiljattain varmistui, että samaan aikaan myös EU:n Alueiden komitean Luonnonvaravaliokunta tuo seminaarinsa kaupunkiin.

Kansainvälinen muotoilun ja taiteen kesäkoulu tuo designporot Rovaniemen keskustaan 

Kansainvälisen Arctic Circles kesäkoulun osallistujat tarttuvat Rovaniemen keskustan elävöittämiseen ympäristö- ja yhteisötaiteen avulla. Toukokuun viimeisellä viikolla käynnistyvä tapahtuma on osa Rovaniemen World Design Capital -vuotta.
Edellinen 1 2Seuraava
Tapahtumia

PK –yrittäjä – verkostoidu ja rahoitu!  31.3.2015

Onko sinulla yrityksesi toimintaan liittyvä, tuotteen tai palvelun, kehittämisidea? Oletko miettinyt, että yrityksesi voisi hyötyä kansainvälisistä kumppaneista? Mutta olet ajatellut, että ei tähän ole aikaa tai rahaa?