Siirry suoraan sivusisältöön
Uutisia

Pöykkölän Sadonkorjuumarkkinoilla aitoa maalaistunnelmaa 

Rovaniemi-viikkoa vietetään nyt jo 34. kerran. Sadonkorjuumarkkinat on yksi tapahtumaviikon yleisösuosikeista. Pöykkölän perinteikkäässä miljöössä viihtyy monituhatpäinen yleisö vuosi toisensa jälkeen.

Rovaniemen hubiin on muuttanut jo parikymmentä yrittäjää  

Rovaniemen ydinkeskustaan on avattu yrittäjäyhteisö. Työnimellä ”RoiHub” käynnistetty yhteisöllinen tila tarjoaa konttorin jo parillekymmenelle eri alojen yritykselle. Mukana on yrittäjiä liikkeenjohdon konsulteista teollisiin muotoilijoihin ja ohjelmistosuunnittelijoihin.

Joulupukin kelkkatalo saa kokoustuotteen ja kolme uutta kieliversiota 

Joulupukin Pajakylässä sijaitsevaan Santa’s House of Snowmobiles -näyttelyyn voi nyt tutustua myös kiinaksi, saksaksi ja ranskaksi. Moottorikelkkanäyttelyn tekstit on nyt luettavissa seitsemällä eri kielellä.

Arktisia sotureita on saatu myyntiin jo eri puolille Suomea 

Keväällä 2014 perustettu rovaniemeläinen luontaistuotealan yritys Arctic Warriors Oy haluaa näyttää, että lappilaisin voimin voi tehdä uskottavaa liiketoimintaa luontaistuotealalla. Arktisten sotureiden jälleenmyyntiverkosto on lähtenyt laajenemaan ympäri Suomen, mutta jo nyt tuotteita on saatu myyntiin eri puolille Lappia. Yhtiö on rakentanut myös paikallisen viljelijäringin, jonka viljelijät saavat menekkiä kasveilleen.

Bon Appetito -ranskalais-italialainen herkkutori saapuu ensimmäistä kertaa Rovaniemelle 

Ranskalais-italialainen pientuottajien herkkutori saapuu viikoksi Rovaniemelle lauantaina 9. elokuuta. Tori on avoinna Lordin aukiolla joka päivä kello 11–19. Ranskalaiset ja italialaiset torikauppiaat kattavat alueittensa parhaita antimia kaupunkilaisten maisteltaviksi.

Ranuan hillakausi jatkuu syyskuun loppuun Hillatorilla  

Ranuan Hillatorilta löytyy vielä reilusti hillaa. Tällä hetkellä ostohinta on 23 euroa kilolta. Marjat myydään 3-5 kilon astioissa.

Vuoden Hillatuote 2014 -kisan voittajaksi Lumenen ihonsävyä korjaava seerumi  

Vuoden Hillatuote 2014 -kisan voittajana on 1. elokuuta palkittu suomalaisen Lumene Oy:n kehittämä seerumi, joka yhdistää hillaa ja uusinta teknologiaa. Ranualla Hillakuume-seminaarin yhteydessä kunniamaininta on myönnetty lisäksi Lapland Hotel Sky Ounasvaaran keittiömestari Esa Hutulle, joka on kehittänyt uuden leipätuotteen, hillaleivän.

Rovaniemen kylien yrityksille jaossa jälleen 60 000 euron yrityssetelituet  

Yritysseteleiden haku on käynnissä. Tänä vuonna Rovaniemen kylien kehittämissäätiön tukea on jaossa yhteensä 60 000 euroa.

Rovaniemen superkesäkuun valmistelut loppusuoralla  

Rovaniemi isännöi ennätysmäärän suuria kokouksia kesäkuussa 2012. Puolentoista viikon aikana kaupunkiin saapuu yli 8000 kokousvierasta, joka tulee olemaan Rovaniemen kaikkien aikojen ennätys. Eläkeliiton liittokokouksen ja kahden ison puoluekokouksen lisäksi hiljattain varmistui, että samaan aikaan myös EU:n Alueiden komitean Luonnonvaravaliokunta tuo seminaarinsa kaupunkiin.

Kansainvälinen muotoilun ja taiteen kesäkoulu tuo designporot Rovaniemen keskustaan 

Kansainvälisen Arctic Circles kesäkoulun osallistujat tarttuvat Rovaniemen keskustan elävöittämiseen ympäristö- ja yhteisötaiteen avulla. Toukokuun viimeisellä viikolla käynnistyvä tapahtuma on osa Rovaniemen World Design Capital -vuotta.
Edellinen 1 2Seuraava
Tapahtumia

Pöykkölän perinteiset Sadonkorjuumarkkinat  6.9.2014–7.9.2014

Lapin ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan Sadonkorjuumarkkinat on yksi Rovaniemi-viikon yleisösuosikeista.

Työpaja: tiede-, taide- ja yrityspuiston suunnittelu   28.8.2014, 18.9.2014

Millaisia tarpeita tiede-, taide- ja yrityspuistolle on Rovaniemellä? Osallistumalla työpajaan voit vaikuttaa selvitykseen, jonka tavoitteena on koota yhteen Rovaniemen eri sidosryhmien tarpeita ja toiveita.

Mikä on sähköinen hankintajärjestelmä Cloudia? Infotilaisuus yrittäjille  17.9.2014

Rovaniemen kaupunki siirtyy käyttämään vaiheittain sähköistä hankintajärjestelmä Cloudiaa. Tule keskustelemaan ja tutustumaan uuteen sähköiseen kilpailuttamiseen ja hankintaprosessin hallintaan suunniteltuu työkaluun.

Yrittäjän päivänä 5.9.2014 tehdään yrittäjyyttä tutuksi rovaniemeläisille  5.9.2014

Yrittäjän päivää on vietetty syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Tänä vuonna sitä vietetään myös Rovaniemellä Lordin aukiolla, jossa esittäytyy kello 11–16 rovaniemeläisiä yrityksiä. Samana iltana Lordin aukiolle rantautuu myös toinen valtakunnallinen tapahtumakonsepti, Taiteiden Yö.