Siirry suoraan sivusisältöön
Uutisia

Fläsh toteuttaa poromiehen unelman  

Marraskuisen Fläshin juontajiksi on valittu kaksi nuorta lappilaisneitoa, jotka hyppäävät pelotta elämänsä ensimmäiselle juontokeikalle yhdessä Suomen ykköspuhujien kanssa. Juontajapari uskaltaa unelmoida suuresti ja laittaa itsensä likoon. Lavapersoonat pissis-Taija ja poromies-Saija ovat valmiina henkiseen benji-hyppyynsä.

Historic-harrastajien kisavuosi starttaa Arctic Lapland Rallyn juhlarallissa 

Rovaniemellä ajetaan 22.–24. tammikuuta Arctic Lapland Rallyn 50-vuotiskilpailu. Juhlavuoden kunniaksi yleisölle on tarjolla lajiherkkua, kun uuden sukupolven ralliajokkien ohella Rovaniemen talvisissa maisemissa kaasuttelevat myös historic-luokkien perinteikkäät kilpa-autot. Samalla käynnistyy Historic Rally Club Finlandin kisavuosi 2015.

Espoon ICT 2014 innovaatioturnaus: Starttipaja avitti 17-vuotiaan Joonas Vanhatapion Microsoft-haasteen voittoon  

ICT 2014 innovaatioturnaus on uudenlainen ideakilpailu, jossa FiComin jäsenyritykset haastavat ICT-kehittäjät ja -käyttäjät mukaan luomaan tulevaisuuden sovelluksia. Turnauksen Microsoft-haasteen voitokkaassa tiimissä oli mukana koko kisan kuopus, Lapin ammattiopiston opiskelija Joonas Vanhatapio.

Rovaniemi esittäytyi yli 25:lle matkatoimistolle Murmanskissa  

Vaikka Venäjä kärsii talouslamasta, kiinnostaa Rovaniemi yhä matkakohteena itänaapurissa. Tähän saatiin vahvistusta Murmanskissa, jossa Joulupukin kotikaupunki esitteli uusimmat matkailuideansa yli 25:lle paikalliselle matkatoimistolle. Rovaniemi-tapahtumat olivat osa Murmanskin Suomalaisen elokuvan viikkoa, joka jatkuu 2.11. saakka.

Fläsh 2.0. säväyttää Pekka Hyysalon elämänilolla ja periksiantamattomuudella  

Fläsh on yrittäjyyteen ja unelmien tavoitteluun innostava tapahtuma, joka järjestetään Rovaniemellä perjantaina 28.11. klo 9–14. Santasportille syntyvän areenan odotetuin puhujavieras on freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo, jonka elämän aivovamma mullisti nelisen vuotta sitten. Hänen sisukas taistelunsa sairasvuoteelta takaisin jaloilleen on inspiroinut kaikenikäisiä suomalaisia.

Madventures-kaksikko kannustaa harkitsemaan yrittäjyyttä 

Madventures-ohjelmaa jo vuodesta 2002 tehneet Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat mukana Rovaniemellä 23. lokakuuta järjestettävässä iltapäivässä, jossa puhutaan yrittäjyydestä, aktiivisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Bar & Lounge Sfäärissä kaksikko kertoo, kuinka heistä itsestään tuli lopulta yrittäjiä.

Arctic Lapland Rally saa 50-vuotista historiaansa luotaavan juhlanäyttelyn ja -kirjan 

Rovaniemellä ajetaan 22.–24.1.2015 Arctic Lapland Rallyn 50-vuotiskilpailu. Juhlavuoden kunniaksi legendaarisesta rallista tehdään juhlanäyttely ja -julkaisu. Kaiken kansan keskuuteen juhla tuodaan uudessa perhetapahtumassa, jota vietetään keskellä kaupunkia rallien alla. Juhlanäyttely viedään kesällä yleisön ihasteltavaksi myös Jyväskylään Neste Oil Rallin maisemiin.

Arctic Design Weekin tuottaa kolme rovaniemeläistä muotoilualan yritystä  

Arctic Design Week on maailman pohjoisin muotoiluviikko, joka järjestetään Rovaniemellä jo seitsemännen kerran 16.–22. helmikuuta 2015. Teemalla Transparency – Läpinäkyvvyys vietettävän tapahtumaviikon tuottamisesta vastaa tällä kertaa kolme luovaa rovaniemeläisyritystä.

Syysmarkkinat päättävät markkinavuoden - Kauppatorin kehittäminen jatkuu yhdessä yrittäjien kanssa 

Perinteiset syysmarkkinat jatkuvat Rovaniemellä torstaihin 18.9. saakka päättäen markkinavuoden Kauppatorilla. Rovaniemen Kehitys Oy järjestää seuraavan kerran Kauppatorilla Kevätmarkkinat maaliskuussa sekä kesämarkkinat juhannuksen jälkeisellä viikolla. Jatkossa Kauppatoria tullaan kehittämään yhdessä toriyrittäjien kanssa entistä toimivammaksi ja elinvoimaisemmaksi kauppa- ja kohtaamispaikaksi.

Rovaniemen superkesäkuun valmistelut loppusuoralla  

Rovaniemi isännöi ennätysmäärän suuria kokouksia kesäkuussa 2012. Puolentoista viikon aikana kaupunkiin saapuu yli 8000 kokousvierasta, joka tulee olemaan Rovaniemen kaikkien aikojen ennätys. Eläkeliiton liittokokouksen ja kahden ison puoluekokouksen lisäksi hiljattain varmistui, että samaan aikaan myös EU:n Alueiden komitean Luonnonvaravaliokunta tuo seminaarinsa kaupunkiin.
Edellinen 1 2Seuraava
Tapahtumia

Koko perheen joulurieha Napapiirillä  29.11.2014

Koko perheen yhteinen pikkujoulutapahtuma järjestetään lauantaina 29.11. Napapiirillä Joulupukin kelkkatalon pihapiirissä. Maksuttoman talvitapahtuman moottorikelkka-ajeluineen ja tandemhiihtoineen tarjoavat Santa’s House of Snowmobiles ja Kansallinen Lastenliitto–Lapin piirijärjestö ry yhdessä Napapiirin yrittäjien ja muiden sponsoreiden kanssa. ”Joulumuistamisen sijaan haluamme tarjota perheille jouluiloa ja yhteistä puuhaa Napapiirillä", riehan järjestäjät kertovat.

Rovaniemen joulunavaus lauantaina Joulupukin Pajakylässä  22.11.2014

Joulupukin kotikaupungin joulukausi käynnistyy virallisesti viikonloppuna. Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla juhlistetaan Rovaniemen joulukauden avausta lauantaina 22. marraskuuta kello 16. Tarkoituksena on yllättää Joulupukki kiireisenä joulunalusaikana ilahduttamalla häntä ja paikalle kokoontuvaa yleisöä muun muassa laulu- ja tanssiesityksin.

Barentskeskuksen Road Show Rovaniemellä   24.11.2014

Barentskeskus tuo Road Shown Rovaniemelle, jossa esitellään Barentsin alueen avoinna olevat projektit sekä kerrotaan miten Barentskeskus ja sen yhteistyökumppanit voivat olla yrittäjien apuna. Erityisesti keskitytään tarjouspyyntöihin vastaamiseen, tarjouspyyntöportaaleihin rekisteröitymiseen sekä tarjouksen tekemiseen.

Fläsh 2.0.   28.11.2014

Santasportille syntyvän Fläsh-areenan odotetuin puhujavieras on freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo, jonka elämän aivovamma mullisti nelisen vuotta sitten. Hänen sisukas taistelunsa sairasvuoteelta takaisin jaloilleen on inspiroinut kaikenikäisiä suomalaisia.

Kaupunginjohtajan aamukahvit teemalla naisyrittäjyys  2.12.2014

Yrittäjien ja kaupunginjohtaja Esko Lotvosen tapaamiset jatkuvat. Joulukuun 2. päivän aamukahvikutsu on suunnattu erityisesti naisyrittäjille ja kahvikupposen äärellä käydään läpi mennyttä ja tulevaa.

Rovaniemen tiede-, taide- ja yrityspuisto työpaja  3.12.2014

Rovaniemen arktisen tiede-, taide- ja yrityspuiston toimintamallia ja sisältöä on ideoitu ja koottu syksyn aikana. Tule tutustumaan ideoihin ja ehdotuksiin sekä arvioimaan vaihtoehtoisia toteutusmalleja.

Jouluinen aamuinfo: Yritysten kehittämispalvelut ovat uudistuneet   17.12.2014

Kaikille avoimessa aamuinfossa keskiviikkona 17. joulukuuta saadaan glögin ja joulutorttujen kera opastusta yritysten kehittämispalveluiden uudistuneeseen maailmaan. Maksuton tilaisuus järjestetään Lapin ELY-keskuksen kokoustilassa Rovaniemellä. Ilmoittaudu mukaan!